Friday, April 25, 2014

ΩΣ “ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ”



ΩΣ “ΣΠΑΘΗ ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ”

Του θεολόγου κ. Βασίλειου Χαραλάμπους
========

Οι αόριστες και ανυπόστατες εκφράσεις αμφισβήτησης του ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο (με τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό, να εκφράζεται με πλανεμένες απόψεις στο θέμα των εκτρώσεων για το κυοφορούμενον έμβρυο, πριν τον τρίτο μήνα της κυήσεως), ότι δήθεν με την τεχνολογία σήμερα μπορεί να γίνουν πολλά (Ανακοίνωση Μονής Βατοπαιδίου), η απάντηση έρχεται στο «ίδιο μήκος κύματος» - ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ.

Η επιμονή στο εν λόγω θέμα, αφορμάται από το γεγονός, ότι τούτο δεν αποτελεί προϊόν ανθρώπινης αντιπαλότητας ή εμπάθειας, αλλά «επώδυνης»  ομολογίας της αλήθειας. Εύκολα κάποιος μπορεί να εκλάβει την επιμονήν τούτην ως «εμμονήν». Με σοβαρότητα θεωρώ, ότι τούτο θα γίνει απαρχή, για να ανασκευασθούν και άλλα θέματα.

Οι Θεολόγοι που τοποθετήθηκαν με αληθείας λόγους, στο ηχητικό ντοκουμέντο έχουν καθυβρισθεί ως συκοφάντες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, τόσον από την άποψη της πλανεμένης θέσης που εξέφρασε ο Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, όσον και από την επιπόλαια και ιδιοτελή αμφισβήτησή της. Ως εκ τούτων καθίσταται αναγκαία η αποκατάσταση της αλήθειας. Εξ αφορμής της Ανακοίνωσης της Μονής Βατοπαιδίου, ιστολόγια «φιλικά» κείμενα είχαν προβεί σε απαράδεκτους υβρυστικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να αναζητήσουν εις βάθος την αλήθειαν. 

Μετά και την μαρτυρία του κ. Χ. Βρουλλίδη, ο οποίος είχε κάνει τη σχετική ηχογράφηση, ουδεμία ανακοίνωσις από πλευράς της Μονής Βατοπαιδίου ακολούθησε, γιατί ως «Δαμόκλειος σπάθη» επικρέμμεται ο κίδυνος να δοκιμασθεί η αξιοπιστία και η αυθεντικότητα του ηχητικού ντοκουμέντου, με βάση τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και να καταδειχθεί και τεχνικώς η αυθεντικότητα της ηχογράφησης. 

No comments:

Post a Comment