Monday, April 7, 2014

ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ



ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος πραγματοποίησε ήδη τρεις ενθρονίσεις στη Μητρόπολή του γεγονός που προκάλεσε αρνητικά σχόλια.

Η ενθρόνιση ενός επισκόπου γίνεται μία φορά στην έδρα του.

Ουδείς θα είχε αντίρρηση ο Σεβασμιότατος να αρχίσει απανωτές επισκέψεις γνωριμίας με όλες τις ενορίες και τις Μονές της Μητροπόλεως του. 

Αντίθετα τον επαινέσαμε θερμά επειδή η πρώτη του ποιμαντική παράσταση ήταν η επίσκεψή του στο πνευματικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

Ενθρόνιση όμως -όπως αναφέραμε- γίνεται μόνον στην έδρα του επισκόπου.

Δυστυχώς υπάρχουν δύο τουλάχιστον κακά προηγούμενα.

Το πρώτον αφορά τον Σεβ. Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος έκανε δύο ενθρονίσεις και το δεύτερον τον Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεο, ο οποίος έκανε ενθρονίσεις σε όλα τα νησιά της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.!!!

Ανεπίτρεπτες πρακτικές.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο νέος Επίσκοπος Κίτρους είναι παραδοσιακός κληρικός, πληροφορούμαστε ότι είναι επίσκοπος αξιόλογης θεολογικής παιδείας και ότι είναι φιλομόναχος. 

Παράλληλα ακούσαμε ότι θα γηροκομήσει τον προκάτοχό του Σεβ. κ.  Αγαθόνικο στη Μητρόπολή του. 

Ολα αυτά φυσικά μας  χαροποιούν ιδιαίτερα.

Τον παρακαλούμε θερμά μόνον να προσέξει ορισμένες εκδηλώσεις εκκοσμίκευσης που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες, οι οποίες τείνουν να αμαυρώσουν την διακονία του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές δεν γίνονται με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου, αλλά από κοσμικούς παράγοντες και από μέλη του ποιμνίου του που θέλουν να εκδηλώσουν -χωρίς διάκριση- την αγάπη τους προς τον νέο ποιμενάρχη τους.

No comments:

Post a Comment