Wednesday, April 2, 2014

Ο κ. Κ. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ (ΑΡΑΘΥΜΟΣ)


Ο κ. Κ. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ (ΑΡΑΘΥΜΟΣ)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========== 

Διαβάσαμε στο Amen.gr την ακόλουθη Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

“Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τους Έλληνες ομογενείς. 

Μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: «Ήταν μεγάλη τιμή που με δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος. Άκουσα και έμαθα πολλά από τη συζήτηση μας. 'Αλλωστε, πιστεύω ότι η Εκκλησία μας είναι η βάση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι τα Πατριαρχεία μας είναι τα προκεχωρημένα φυλάκια όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και του Ελληνισμού στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στηριζόμαστε στην Εκκλησία μας για να μπορέσουμε έτσι να μεταφέρουμε το μήνυμα του πολιτισμού μας παντού.  Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ τον Αρχιεπίσκοπο, διότι κρατά τον Ελληνισμό ενωμένο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορούν οι ομογενείς μας με τη δουλειά τους να προσφέρουν και στη μητέρα πατρίδα».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως επειδή ο κύριος Υφυπουργός είναι από τους ανθρώπους που όχι απλώς πονούν την Ελλάδα, την Ελλάδα που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, αλλά την βλέπουν με μια προοπτική που συνδυάζει Ορθοδοξία και Ελληνισμό. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μετά πάθους σ' αυτή την ιστορία, γυρίζει σε όλο τον κόσμο και έχει ήδη επισκεφθεί απόμακρα σημεία. Τον καλωσορίζουμε και τον ευχαριστούμε για την επίσκεψή και του ευχόμαστε πλήρη επιτυχία στο έργο του».

Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τον κ. Υφυπουργό Εξωτερικών επειδή απέδωσε την πρέπουσα τιμή στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπό μας για τη μεγάλη του προσφορά τα τελευταία 15 χρόνια για την εμπέδωση της ομόνοιας, της αγάπης και της ενότητας της Εκκλησίας της Αμερικής.

Με ιδιαίτερη χαρά, επίσης, ακούσαμε τον Σεβασμιότατο κ. Δημήτριο να αναφέρει ότι ο κ. Γεροντόπουλος είναι πολιτικός που αναγνωρίζει την σημασία της Ορθοδοξίας ως συνεκτικής δύναμης του Ελληνισμού της Διασποράς.

Είναι λίαν ευχάριστο και εξαιρετικά παρήγορο να γνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο ορθοφρονούντες πολιτικοί.

Γι' αυτό θέλουμε να παρακαλέσουμε θερμά τον κ. Υφυπουργό να σκύψει με προσοχή στο πρόβλημα που υπάρχει στην Εκκλησία της Αλεξανδρείας -και δη στην επισκοπή Μπραζαβίλ και Κογκό- και να διερευνήσει αν οι φοβερές καταγγελίες εναντίον του Θεοφιλ. κ. Παντελεήμονα (Αράθυμου) ευσταθούν και να ενεργήσει ανάλογα.

Είναι κρίμα να κατεδαφιστεί ένα σπουδαίο ιεραποστολικό έργο και να αμαυρωθεί η παρουσία του Ελληνισμού σ’ αυτή τη χώρα.

Ο κύριος υφυπουργός έχει τη δυνατότητα -ως εκ του τομέως ευθύνης του- μέσω των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών της Ελλάδας, να διερευνήσει επαρκώς το θέμα και να ενεργήσει ανάλογα.

No comments:

Post a Comment