Friday, April 25, 2014

ΕΜΜΕΣΗ ΠΛΗΝ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ



ΕΜΜΕΣΗ ΠΛΗΝ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr την ακόλουθη Ανακοίνωση της Ι. Μ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως:

“Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ. Ἰερεμίας ἀνακοινώνει ὅτι δέν θά ἑορτάσει ἐπίσημα τά ὀνομαστήριά του τήν 1η Μαΐου, μνήμη τοῦ προφήτου Ἰερεμίου, καί παρακαλεῖ τούς χριστιανούς νά εὔχονται γιά τήν σωτηρία του καί νά τοῦ δίνει ὁ Κύριος τήν Χάρη Του νά ἀγωνίζεται γιά τήν Ορθόδοξη πίστη καί νά ποιμαίνει καλῶς, κατά τήν διδασκαλία τῶν ἁγίων Πατέρων, τήν Ἱερά του Μητρόπολη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως.”

Είναι σαφή αυτά που λέγει ο Σεβασμιότατος.

1.) Δεν είναι εποχή για φιέστες για ονοματήρια.

2.) Ζητά από τους πιστούς να προσεύχονται να τον φωτίζει ο Χριστός για να ποιμάνει την Μητρόπολή του με φόβο Θεού και Ομολογιακό φρόνημα.

3.) Επομένως διαψεύδει έμμεσα τις πληροφορίες ότι πήγε δήθεν στον Αρχιεπίσκοπο για να τον πείσει να τον βοηθήσει να μετατεθεί στη Μητρόπολη Φωκίδος.

Χαιρόμαστε εκ μέσης καρδίας για τη διάψευση του Σεβασμιότατου, η οποία -για μια ακόμη φορά- τον καταξιώνει στη συνείδησή μας ως επίσκοπο σεμνό, ταπεινό, παραδοσιακό και Ομολογητή που σέβεται τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και κατεργάζεται με φόβο Θεού τη σωτηρία του και τη σωτηρία του ποιμνίου του.

Ελπίζουμε ότι σύντομα τόσον ο Σεβ. Σπάρτης, όσον και ο Σεβ. Ναυπάκτου, θα μας δώσουν την ίδια χαρά με παρόμοιες διαψεύσεις για όσα ορισμένοι τους αποδίδουν ότι είναι στις προθέσεις τους.  

2 comments:

  1. Ο Βλάχος ξεκίνησε την εκστρατεία για την πολύφερνη νύμφη.
    http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=6003&catid=14

    ReplyDelete
  2. Δεν νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει ότι ο Σεβ. Ναυπάκτου έχει αυτές τις προθέσεις. Αμετροέπεια ίσως επειδή τους χρωστά πολλα αλλά για να τον κατηγορήσουμε ότι έχει κατά νουν το μεταθετό πρέπει να έχουμε σοβαρά στοιχεία σε βάρος του.

    ReplyDelete