Sunday, April 27, 2014

"ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ", ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ



"ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ", ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Ο κληρικός που με παραπληροφόρησε για τα γεγονότα που αφορούσαν τον Σεβ. Κορινθίας κ. Διονύσιο, αντί να σιωπήσει τουλάχιστον, αφού δεν είχε το θάρρος και την εντιμότητα να απολογηθεί, αρνείται ότι είναι ακριβείς οι πληροφορίες που δημοσιοποίησα αναφορικά με τη σύνταξη της ανοιχτής επιστολής και άλλων σχετικών κειμένων που έγραψα για τον Σεβασμιότατο.

Δεν περίμενα περισσότερη εντιμότητα από κληρικό που μετέρχεται κάθε μέσο για να προαχθεί σε επίσκοπο, αλλά νόμιζα ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η νοσηρή του επιδίωξη να εκλεγεί -αντί πάσης μεθοδεύσεως- επίσκοπος, θα τον καθιστούσαν περισσότερο φρόνιμο.

Προτείνω, λοιπόν, το εξής για να ξεκαθαρίσει το θέμα οριστικά.

Ας δημοσιοποιήσει όλη την εκτενή μεταξύ μας ηλεκτρονική αλληλογραφία -ή τουλάχιστον αυτήν που κάνει αναφορά στον Αγιο Κορίνθου- για να διαπιστώσουν όλοι την αλήθεια.

Σε περίπτωση που δεν διατηρεί στο ηλεκτρονικό του αρχείο την μεταξύ μας αλληλογραφία μπορώ να την δώσω στη δημοσιότητα αρκεί να με εξουσιοδοτήσει με σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

Επαναλαμβάνω αυτά που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο. Οι πληροφορίες που μου διαβίβασε ανέφεραν, με κρυσταλλίνη σαφήνεια, ότι ΟΛΟΙ γνώριζαν ότι οι αισχρές φωτογραφίες που δημοσίευσαν ορισμένες εφημερίδες και ηλεκτρονικά έντυπα αφορούσαν τον Σεβ. Κορίνθου. Γι’ αυτό κάκιζε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επειδή, ενώ γνώριζε με απόλυτη βεβαιότητα την ενοχή του Αγίου Κορίνθου, εντούτοις δεν δίστασε να τον συμπεριλάβει στην συνοδεία του κατά την επίσκεψή του σε άλλη Μητρόπολη, με στόχο να καλύψει τα σκάνδαλά του.

Αν θεωρεί ότι η δική μου εκδοχή για το περιεχόμενο της μεταξύ μας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, δεν έχει παρά να δημοσιοποιήσει την σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία για να αποδειχθεί ποιος ψεύδεται.

Αναμένω. 

Εννοείται φυσικά ότι δεν θα αναμένω, ούτε καν θα ζητήσω εξουσιοδότηση να δημοσιοποιήσω την σχετική αλληλογραφία, αν συνεχίσει να προβαίνει στους ίδιους ψευδείς ισχυρισμούς. Μόλις αντιληφθώ ότι τυχόν εμμένει στην κακοήθεια, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση, θα δημοσιεύσω όλη την μεταξύ μας ηλεκτρονική αλληλογραφία.

No comments:

Post a Comment