Thursday, April 24, 2014

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ


Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις της Εκκλησίας της Σερβίας με το Βατικανό η “αγιοποίηση” του καρδινάλιου Στέπινατς (είναι ήδη Βeatus) δήλωσε ο Σέρβος Πατριάχης Ειρηναίος, παρόλον ότι 700,000 Σέρβοι θανατώθηκαν με το πιο φρικτό τρόπο το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο από τους Ουστάσι με τις ευλογίες του σατανικού και αιμοβόρου καρδινάλιου Στέπινατς.

Δυσκολευόμαστε, επομένως, να πιστέψουμε ότι ο Μακαριότατος Σερβίας θα έχει αντίρρηση ή πρόβλημα στις σχέσεις του με το Βατικανό με την “αγιοποίηση” που θα γίνει σε λίγες μέρες του Ιωάννη-Παύλου Β΄Βοιτύλα (είναι ήδη Beatus).

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Οσιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) χαίρεται και αγάλλει από τον Ουρανό για τις επιδόσεις του Μακαριότατου Πατριάρχη κ. Ειρηναίου και των υπόλοιπων Οικουμενιστών της Εκκλησίας της Σερβίας.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τι ατέλειωτες συμπροσευχές με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους των Σέρβων ιεραρχών; Τη δωρεά "Ιερού Κορανίου" από τον επίσκοπο Τούζλας Βασίλειο ή το άναμμα μανόρων από τον Μακαρ. Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο, τον Σεβ. Μπάτσκας Ειρηναίο (Μπούλοβιτς) και αλλους ιεράρχες. Το πήγαινε έλα στο Βατικανό διαφόρων Σέρβων ιεραρχών ή την αποστολή αντιπροσωπείας από το Βατικανό για να συνεορτάσει το Πάσχα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας;

Επ' ευκαιρία! 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς) ανήγγειλε πριν χρόνια ότι θα εξέδιδε βιβλίο στο οποίο θα αντιδιάστελλε τον ορθόδοξο Οικουμενισμό του Οσίου Ιουστίνου (Πόποβιτς) με τον oecoumenisme του Σαμπεζύ και του Φαναρίου. 

Γιατί δεν εξεδόθη έκτοτε αν και η έκδοσή του αναγγέλθηκε πριν πολλά χρόνια;

Μήπως ο Σεβασμιότατος κ. Αθανάσιος καθυστερεί την έκδοση του έργου του, επειδή θέλει να γράψει νέο κεφάλαιο που θα κατατάσσει την Εκκλησία της Σερβίας στον oecumenisme και όχι στον ορθόδοξο Οικουμενισμό του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς;

Αν όχι για λόγους ομολογίας της πίστεως, τουλάχιστον από λίγο εθνικό φιλότιμο και πατριωτισμό, δεν θα ανέμενε κάποιος ένα Σέρβο Πατριάρχη να μιλά έτσι για τον σφαγέα 700,000 Σέρβων. 

Ούτε βέβαια για τον Πάπα Βοιτύλα που θεωρείται -και δικαίως- ο αρχιτέκτονας της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας που προκάλεσε τόσο πόνο και αίμα στους λαούς της περιοχής.

No comments:

Post a Comment