Thursday, March 20, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Amen.gr ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου:

“Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, την οποία υιοθέτησε η Ιερά Σύνοδος αποφασίζοντας να αποστείλει Εγκύκλιο, μέσα από την οποία θα ανανεώνεται η διαβεβαίωση της Ιεράς Συνόδου προς το Ορθόδοξο Πλήρωμα, ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς. Με αυτό τον τρόπο η Ιερά Σύνοδος εκ νέου καταδικάζει τον Τεκτονισμό και θεωρεί ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος.”

Ασφαλώς και δεν υπάρχει κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος που είναι τέκτονας.

Αυτό δα έλειπε και να υπήρχε! 

Η μασωνική και η χριστιανική ιδιότητα είναι παντελώς ασυμβίβαστες.

Η μασωνία δεν είναι φιλανθρωπική ή επαγγελματική οργάνωση. Ούτε καν αίρεση. Είναι άλλη θρησκεία. Οπως ουδείς μπορεί να είναι Ορθόδοξος και Βουδδιστής ταυτόχρονα, έτσι κανένας δεν μπορεί να είναι Ορθόδοξος και μασώνος.

Πώς θα μπορούσε, επομένως, ένας ορθόδοξος κληρικός να είναι μασώνος;

Θα αντιταχθεί ίσως ότι, όπως υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί λαικοί που είναι μασώνοι -παρόλον ότι οι δύο ιδιότητες είναι παντελώς ασυμβίβαστες-, έτσι είναι ενδεχόμενο να υπάρχουν και κληρικοί μασώνοι.

Σωστά.

Οποιος, λοιπόν, έχει συγκεκριμένα στοιχεία ότι οποιοσδήποτε κληρικός είναι μασώνος
έχει υποχρέωση να τα καταθέσει στη Σύνοδο για να καθαιρεθεί. 

Σωστά;

Η πρόθεση της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να εκδώσει σχετική εγκύκλιο που να καταδικάζει για πολλοστή φορά την μασωνία είναι επιβεβλημένη. Οχι επειδή υπάρχει στην ουσία αυτή η ανάγκη -αφού καταδίκασε τη Μασωνία πολλές φορές στο παρελθόν-, αλλά για να καθησυχάσουν οι συνειδήσεις πολλών πιστών.

Είναι παντελώς ανακριβής η άποψη ότι όποιος είναι οικουμενιστής είναι κατ’ ανάγκην και μασώνος. 

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης λ.χ. υπήρξε -ως γνωστόν- συνεπής οικουμενιστής για δεκαετίες. Από εικοσαετίας -τουλάχιστον- όχι μόνον δεν είναι οικουμενιστής, αλλά είναι μια από τις πιο έγκυρες φωνές εναντίον του Οικουμενισμού των ημερών μας. 

Την εποχή που ήταν οικουμενιστής ήταν μασώνος; 

Προφανώς όχι.! 

Γιατί, λοιπόν, δημιουργούμε εσφαλμένες εντυπώσεις;

No comments:

Post a Comment