Saturday, March 15, 2014

Ο ΚΑΘ. Λ. ΣΙΑΣΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ



Ο ΚΑΘ. Λ. ΣΙΑΣΟΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Παρακαλέσαμε τον Καθηγητή κ. Λ. Σιάσο να μας δώσει ονόματα για τις σοβαρότατες καταγγελίες που προέβη για τη σύσταση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Θεολογικό Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Πράγματι είχε την ευαισθησία και την ευγένεια να ανταποκριθεί άμεσα, σε βίντεο που ανάρτησε το ιστολόγιο “Ρωμαίικο οδοιπορικό”, με την εισήγηση του, στη συνεδρία του Θεολογικού Τμήματος για τη σύσταση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών.

Μάθαμε, λοιπόν, από την εισήγηση του κ. Καθηγητή ότι οι Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως και Δημητριάδος είναι οι Μητροπολίτες που επεμβαίνουν αντικανονικά στα όρια άλλης Μητροπόλεως -τουτέστιν της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης- για να συσταθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών.

Οτι ο Σεβ. Δημητριάδος είναι ένοχος του κρίματος ουδείς εκπλήττεται, αλλά η παρέμβαση του Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως είναι τουλάχιστον άκομψη, όχι μόνον ως προς την ουσία της αλλά και ως προς το γεγονός ότι τυγχάνει πνευματικό ανάστημα του Σεβ. Θεσσαλονίκης και θα ανέμενε κάποιος να δείξει περισσότερο σεβασμό προς τον Γέροντά του.

Αλλά πολλά ίσως ζητώ από ιεράρχη με αλλοτριωμένη οικουμενιστική συνείδηση που το μόνον που τον ενδιέφερε μόλις εξελέγη επίσκοπος ήταν να κάνει εισήγηση στην Ιεραρχία για να αποβάλουν οι κληρικοί το τίμιο ράσο.

Ντροπή σας άγιε Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και οι δικές σας ευθύνες Αγιε Θεσσαλονίκης, επειδή προωθήσατε αυτόν τον κληρικό, είναι ασήκωτες. Ιδού πώς σας ξεπληρώνει την ευεργεσία.

Για τον Αγιο Δημητριάδος δεν χρειάζεται να κάνουμε ειδική αναφορά. Εχει δυστυχώς καταστήσει τη Μητρόπολή του κέντρο Οικουμενισμού, μεταπατερικής θεολογίας, νεωτερισμών, Νεορθοδοξίας, Νεοβαρλααμισμού και Νεονικολαιτισμού.

Και, εδώ που τα λέμε, γιατί να μην το κάνει;

Αφού δεν βρέθηκε ένας ιεράρχης να τον μηνύσει στη Σύνοδο επειδή έβαλε την υπογραφή του στο κείμενο του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε που υιοθετεί όλους τους βασικούς όρους της Προτεσταντικής Εκκλησιολογίας, αποθρασύνθηκε και τώρα επεμβαίνει και σε άλλες Μητροπόλεις για να προωθήσει οικουμενιστικές και πολυπολιτισμικές ασχημίες. 

Από την εισήγηση του κ. Σιάσου μαθαίνουμε επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο γνωστός για το μεταπατερικό του φρόνημα και το Διαθρησκειακό του ήθος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Καλαντζής. 

Ο εν λόγω θλιβερός κύριος -όπως επεσημάναμε από την πρώτη στιγμή της εγκαθίδρυσής του στο Υπουργείο Παιδείας-, διαδραματίζει ολέθριο ρόλο στις αποφάσεις για την παιδεία και σε εκκλησιαστικά θέματα.

Τακτικός θαμώνας της διαβόητης Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο εγκάθετος του σκληρού ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το καταχθόνιο έργο των κυράτσων του έθνους Διαμαντοπούλου, Δραγώνας και Ρεπούση και είναι ο κυριότερος σύμμαχος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του κ. Γιαγκάζογλου στην προσπάθειά τους να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών. 

Σε απλά Ελληνικά ότι σαθρό υπάρχει σε εθνικά και θρησκευτικά θέματα το εκπροσωπεί με αποφευκτέα συνέπεια.

No comments:

Post a Comment