Friday, March 28, 2014

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΣΕΒ. ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΑΠΑ;



ΟΡΙΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Ως να μη μας έφταναν οι συνεχείς εκδηλώσεις κάθε είδους εκκοσμίκευσης τώρα μας εμφανίστηκε ο τραγουδιστής παπάς της Καβάλλας, ο οποίος (άκουσον! άκουσον!) τραγουδά κοσμικά τραγούδια για να συγκινήσει το κόσμο για τα παιδιά που υποφέρουν από τους πολέμους και για την ανάγκη να υπάρξει αγάπη.

Οταν επιμένω να επισημαίνω ότι η εκκοσμίκευση είναι ο χειρότερος εχθρός της Εκκλησίας -ο Οικουμενισμός είναι απλά μια μορφή εκκοσμίκευσης- ορισμένοι με κακίζουν ιδιαίτερα επειδή επιμένω να τονίζω την ανάγκη οι ιερείς να διατηρούν την παραδοσιακή τους εμφάνιση.

Αυτό το κάνω όχι, επειδή είμαι τόσο ανόητος και τόσο αθεολόγητος ώστε δεν κατανοώ ότι η ιερωσύνη είναι μυστήριο και ότι δεν εξαρτάται από ράσα και από τρίχες, ούτε επειδή αγνοώ ότι υπάρχουν -εκτός Ελλάδας και Κύπρου- θαυμάσιοι κληρικοί, οι οποίοι δεν έχουν παραδοσιακή εμφάνιση και όμως είναι πολύ ιεροπρεπείς.

Δυστυχώς όταν αρχίσεις να κάνεις υποχωρήσεις στα μικρά κατά αναπόδραστη νομοτέλεια θα συνεχίσεις με υποχωρήσεις στα μεγάλα.

Ο ιερέας του βίντεο ισχυρίζεται ότι τραγουδά για τα παιδιά που υποφέρουν και για την ανάγκη να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο.

Παππούλη μου, σε κάθε Θεία Λειτουργία δεν προσεύχεσαι για τη σωτηρία του κόσμου, για την ειρήνη, για τους αιχμαλώτους, για τους εμπερίστατους κτλ.;

Αντί να προσεύχονται οι ιερείς θα το ρίξουν στο τραγούδι;

Θα αντιγράψουμε τελικά τα αίσχη του Παπισμού -βλέπε το πρόσφατο παράδειγμα της φραγκοκαλόγριας που τραγούδησε σε διαγωνισμό- και τα ακόμη μεγαλύτερα ρεζιλίκια που παρατηρούνται στο χώρο του Αγγλικανισμού και του "φιλελεύθερου" Προτεσταντισμού. 

Προσέξτε επίσης πόσο εκκοσμικευμένος είναι ο κληρικός. Οτι έχει ανοιχτό το κολλάρο του, ότι είναι ψαλιδισμένος και κουρεμένος, ότι εμφανίζεται σαν ηθοποιός και σαν κοσμικός τραγουδιστής θεατρικά με “αγγελάκι” για να  τραγουδήσει και άλλες παρόμοιες αθλιότητες.

Σεβασμιότατε Καβάλλας! Γιατί δεν μαζεύετε τον κληρικό σας;

Δεν διδαχθήκατε από τα ρεζιλίκια των παπαροκάδων του π. Νεκτάριου Μουλατσιώτη, οι οποίοι -αφού κατασκανδάλισαν τον κόσμο- στη συνέχεια πέταξαν τα ράσα;

No comments:

Post a Comment