Sunday, March 30, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο sigmalive:

“Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε την Πέμπτη την πρώτη του συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη, στον τρίτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Μετά το πέρας της, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ήταν «μεγάλη του τιμή» να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Ρόουντες δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εμπνέεται από το μήνυμα ανεκτικότητας και ισότητας που εκπέμπει ο Πάπας και εξέφρασε στον τελευταίο την εκτίμησή του για τον τρόπο με τον οποίο ηγείται της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του στο φύλλο της Πέμπτης της ιταλικής Corriere della Sera, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «μεγάλη ηθική εξουσία» την οποία κατέχει ο Πάπας, εκφράζοντας τη συμφωνία του με την κριτική που έχει ασκήσει ο Φραγκίσκος για πλευρές της λειτουργίας της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά τις σοβαρές διαφορές μεταξύ των δύο ανδρών σε ζητήματα όπως η έκτρωση, η αντισύλληψη και ο γάμος των ομοφυλοφίλων, στη συνάντηση επιλέχθηκε να δοθεί βάση σε όσα τους ενώνουν.”

Προσέξτε τα ακόλουθα στοιχεία.

Καταρχήν όλοι οι ηγέτες -ακόμη και των μεγάλων δυνάμεων- σπεύδουν στο Βατικανό για να υποβάλουν τα σέβη τους στον “Αγιότατο” Πάπα Φραγκίσκο.

Προσέξτε ακόμη ότι η συνάντηση των δύο ανδρών είναι άκρως υποβαθμισμένη.

Ο Πάπας Φραγκίκσος κουβέντιασε με τον Αμερικανό Πρόεδρο “περί ανέμων και υδάτων” με πολλά αστειάκια και η συζήτηση τους ήταν παρόμοιας φύσεως με το διάλογο που κάνουν οι Οικουμενιστές με τους Παπικούς και τους άλλους αιρετικούς.

Επέλεξαν να συζητήσουν αυτά που τους ενώνουν, δηλαδή για την κοινωνική ανισότητα και για την φτώχεια και άφησαν εκτός συζήτησης αυτά που τους χωρίζουν (εκτρώσεις, αντισυλληπτικά, γάμο ομοφυλοφίλων κτλ.).

Ο Πάπας Φραγκόσκος δέχτηκε τον Πρόεδρο Ομπάμα ίσως με λιγότερη ζέση και εγκαρδιότητα από ότι δέχτηκε τον Πρόεδρο Παπούλια.

Οχι, λοιπόν, απλά όλοι οι ηγέτες πηγαίνουν και γονατίζουν μπροστά του, αλλά ο “Αγιος Πατέρας” δεν διστάζει να ταπεινώσει ακόμη και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, με την υποβάθμιση της συνάντησής τους.

Βλέπετε πανορθοδόξως να έχουμε ανάστημα που να μπορεί να αναμετρηθεί με τον "Αγιο Πατέρα";

No comments:

Post a Comment