Wednesday, March 26, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες” το ακόλουθο απόσπασμα που σχετίζεται με την παρόδοση τιμίου λειψάνου του Ευαγγελιστή Μάρκου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας από Παπικό ιερέα κατά τα εγκαίνια ναού στη Μοζαμβίκη:

“Ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τις ημέρες παρουσίας της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, στην Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης (14-19/2/2014), ήταν η προσφορά από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, ύστερα από αίτημα του Θεοφ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.Ιωάννου, αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του Αγίου ενδόξου πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, ιδρυτού της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

Η τελετή παράδοσης του Ιερού Λειψάνου στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρικανική γη, έγινε στο τέλος της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας των Εγκαινίων του Καθεδρικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Maputo της Μοζαμβίκης, στις 16 Φεβρουαρίου 2014.

Το Ιερό Λείψανο εισόδευσε εντός του Καθεδρικού Ναού και προσκόμισε στον Πατριάρχη, ο Ρωμαιοκαθολικός ιερέας του Maputo, συνοδευόμενος από την πολυμελή νεανική χορωδία της Ρωμαιοκαθολικής Eκκλησίας, η οποία έψαλε υπέροχους δοξολογικούς ύμνους προς τον Θεό. Της πομπής προπορεύονταν η εικόνα του Ευαγγελιστού Μάρκου, έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη ζωγράφου-αγιογράφου Διονύση Πάλμα.”

Δεν θα σταθούμε στη συνήθεια παράδοσης Ιερών λειψάνων στους Ορθόδοξους από τους Παπικούς που γίνεται σύμφωνα με τις διακελεύσεις της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου. 

Ούτε θα μας απασχολήσει αν τα λείψανα όντως είναι του Αγίου Μάρκου επειδή πολλά από τα λείψανα που κατέχουν στην Παπική “Εκκλησία” τα λεηλάτησαν οι Σταυροφόροι το 1204 όταν κατέλαβαν την Βασιλίδα των Πόλεων και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την γνησιότητά τους.

Αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι την ώρα των εγκαινίων ιερού ναού στη Μοζαμβίκη και στην παρουσία του δευτέρου τη τάξει Πατριάρχη της Ορθοδοξίας -τουτέστιν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας- Παπικός κληρικός με τα αμφιά του με χορωδία Παπικών έψαλλαν ύμνους.

Μιλάμε δηλαδή για προχωρημένη συμπροσευχή την ώρα των εγκαινίων.!

Δυστυχώς οι Οικουμενιστές δεν ορρωδούν καθόλου να ποδοπατούν τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.

Η μία οικουμενιστική ασχημία διαδέχεται την άλλη με κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή.

Ας πούμε ότι ήθελαν λείψανο του Αγίου Μάρκου και ότι το Βατικανό συγκατάνευσε να δοθεί τμήμα αυτού του λειψάνου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Για ποιο λόγο αυτό έπρεπε να γίνει κατά την ώρα της Ακολουθίας των Εγκαινίων του ναού όταν ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας και ο Σεβ. Μοζαμβίκης ήσαν ενδεδυμένοι άπασαν την αρχιερατικήν αυτών στολή και γιατί επέτρεψαν στον Παπικό κληρικό να εισέλθει κατά την ώρα της φρικωδεστάτης θυσίας με τα άμφιά του και με τη χορωδία του που έψαλλαν τους δικούς τους ύμνους;

“There is something rotten in the kingdom of Denmark”, Μακαριότατε Αλεξανδρείας.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε καθοριστικές αποφάσεις για να μπορέσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να επιτελέσει το έργο του;

No comments:

Post a Comment