Monday, March 24, 2014

Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ



ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Δεν πίστευα κυριολεκτικά στα μάτια μου όταν διάβασα το ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου, στο Dogma.gr, την απίστευτη οικουμενιστική ασχημία του Θεοφιλέστατου επίσκοπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου. Γι’ αυτό και ανέτρεξα και στο Amen.gr εν τη ματαία μου ελπίδα να διαψεύσω την είδηση, όπου δυστυχώς και την επιβεβαίωσα.

Ιδού τι αναφέρει ο κ. Λουδάρος:

“Ένα δώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό παρέδωσε σήμερα στον Πάπα Φραγκίσκο ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος. Πρόκειται για μια εικόνα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης του ιδρυτή του τάγματος των Φραγκισκανών μοναχών και προστάτη του σημερινού Πάπα Φραγκίσκου.

Το ξεχωριστό στην εικόνα αυτή είναι το γεγονός πως ο Ρωμαιοκαθολικός Άγιος, εικονίζεται με βάση την βυζαντινή τεχνοτροπία σε μια προσπάθεια οι δυο Εκκλησίες να έρθουν πιο κοντά μέσω της εκκλησιαστικής τέχνης.

Η εικόνα η οποία έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση στον Πάπα Φραγκίσκο, συνοδεύεται από την επιγραφή «Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Α. Αγιότητι τω Πάπα και Επισκόπω Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκο, δια χειρός του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου».

Προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

1.) Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ως Γενικός Διευθυντής της “Αποστολικής Διακονίας”, δίδει δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο την εικόνα του Φραγκίσκου της Ασσίζης.
2.) Η εικόνα του Φραγκίσκου της Ασσίζης  Βυζαντινής τεχνοτροπίας τον παρουσιάζει ως Αγιο με φωτοστέφανο -και αναγράφεται σ’ αυτήν ότι είναι Αγιος-, για να δοθεί ως δώρο στον Πάπα Φραγκίσκο από τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας.
3.) Αναφέρεται ρητά ότι η απεικόνιση του Φραγκίσκου της Ασσίζης ως Αγίου γίνεται για να φέρει κοντά Παπικούς και Ορθόδοξους.

5.) Με άλλα λόγια. Κορυφαίος Συνοδικός θεσμός, με την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή του, δίνει εικόνα στον Πάπα Φραγκίσκο (τον οποίο μάλιστα αποκαλεί επίσκοπο Ρώμης) με την οποία αναγνωρίζει τον Φραγκίσκο της Ασσίζης ως Αγιο.
7.) Από πότε η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει ως Αγίους ανθρώπους που είναι εκτός Εκκλησίας;
8.) Ποια απόφαση υπάρχει οποιασδήποτε Ορθόδοξης Εκκλησίας που αγιοκατατάσσει τον Φραγκίσκο της Ασσίζης;
9.) Η εν λόγω απίστευτης ασχημίας οικουμενιστική ενέργεια έγινε προφανώς εν γνώσει του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου και με την πλήρη κάλυψή του αφού της αποστολής μετέσχε ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος.
10.) Εγινε όμως και εν γνώσει της Ιεράς Συνόδου;
11.) Αν δεν έγινε εν γνώσει της Ιεράς Συνόδου προφανώς πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να αχθεί το θέμα για συζήτηση στη Σύνοδο.
12.) Αν δεν υπάρξει αντίδραση και αν δεν αχθεί το θέμα για συζήτηση, η Ιερά Σύνοδος μένει εκτεθειμένη ως συνυπεύθυνη για το ειδεχθές οικουμενιστικό εκκλησιαστικό έγκλημα διαρκείας που προέβη ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας.
13.) Η εν λόγω ενέργεια συνιστά ασφαλώς ακραίο φαινόμενο “λαικού Οικουμενισμού” το οποίο επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
14.) Προσέξτε ότι ο “Αγιος Πατέρας” εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το ανέλπιστο δώρο που στοιχείται 100% στους στόχους του Βατικανού.

15.) Προσέξτε επίσης ότι απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον Αρχιδιάκονο Επιφάνιο για να του ζητήσει να προσεύχεται γι’ αυτόν επειδή εκτίμησε προφανώς την αήθειά του να γονατίσει σε Παπικό ναό μια μέρα πριν για να προσευχηθεί με κομποσχοίνι με το πρόσχημα ότι βρίσκεται μπροστά σε μνημείο που συνδέεται με τον Απόστολο Παύλο.
16.) Ιδού ποιοι είναι οι Συνοδικοί Μητροπολίτες της παρούσας περιόδου -όπως αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος- από τους οποίους αναμένουμε να τοποθετηθούν:

Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, 
Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος,
Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, 
Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτος, 
Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, 
Γρεβενών κ. Σέργιος, 
Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, 
Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, 
Παροναξίας κ. Καλλίνικος, 
Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, 
Ζακύνθου κ. Διονύσιος, 
Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος
17.) Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν είναι μέλη της Ιεράς Συνόδου αυτή την περίοδο, προφανώς δεν μπορούν να μείνουν αδρανείς ιδιαίτερα αν οι συνοδικοί Μητροπολίτες σιωπήσουν.

Αναμένουμε.

No comments:

Post a Comment