Thursday, March 13, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά” την ακόλουθη πολύ κατατοπιστική είδηση για το πώς ψήφισε το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη δημιουργία Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών:

“Την Παρασκευή 7.3.2014 σε Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψήφισε τη σχετική πρόταση. Το ιστολόγιό μας δημοσιεύει ονομαστικά το αποτέλεσμα της Ψηφοφορίας. 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΑ Ή ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Παρασκευή 7.3.2014
Ψήφισαν κατ᾽ ἀλφαβητική σειρά  ΝΑΙ (23)
Ἀμοιρίδου Εὐαγγελία
Ἀτματζίδης Χαράλαμπος
Βαλαῆς Διονύσιος
Γκουτζιούδης Μόσχος
Εὐαγγέλου Ἠλίας
Ζιάκα Ἀγγελική
Ἰωαννίδης Φώτιος
Κόλτσιου-Νικήτα Ἄννα
Κούκουρα Δήμητρα
Κυριατζῆ Ἀντωνία
Κωνσταντίνου Μιλτιάδης
Μαρτζέλος Γεώργιος
Μητροπούλου-Μούρκα Βασιλική
Παπαγεωργίου Νίκη
Παχῆς Παναγιώτης
Πέτρου Ἰωάννης
Σκαλτσῆς Παναγιώτης
Σκιαδαρέσης π. Ἰωάννης
Σταμούλης Χρυσόστομος
Στογιαννίδης Ἀθανάσιος
Τσομπανίδης Στυλιανός
Ὑφαντῆς Παναγιώτης
Χατζούλη Γλυκερία

ΟΧΙ (6)
Κογκούλης Ἰωάννης
Κουρεμπελές Ἰωάννης
Μυρίδης Νικόλαος
Οἰκονόμου Ἑλένη
Σιάσος Λάμπρος
Τσελεγγίδης Δημήτριος

ΛΕΥΚΟ (1)
Ράντζου Μαρία

ΑΠΟΝΤΕΣ (8)

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τάτση για την αποκαλυπτική πληροφόρηση, η οποία δείχνει αυτό που όλοι διαισθανόμαστε από καιρό. Οτι, δηλαδή, η σύσταση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ατζέντα που προσιδιάζει στην πλειοψηφία των Καθηγητών του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Εκείνο που παρακαλούμε τον κ. Τάτση είναι να μας δώσει τα ονόματα των 8 Καθηγητών που απουσίαζαν από την συνεδρία, επειδή ο αριθμός 8 είναι πολύ μεγάλος για ένα τόσο μικρό εκλεκτορικό σώμα.

Αξίζει να διερευνήσουμε ποιοι μεταξύ των 8 απουσίαζαν δικαιολογημένα, επειδή είχαν ανυπέρβλητες δυσκολίες να παραστούν, και ποιοι απουσίαζαν λόγω διπλωματικής ασθενείας.

Φοβάμαι ότι εκεί ακριβώς εστιάζεται το πραγματικό πρόβλημα επειδή εδώ που τα λέμε ποιος εκπλήττεται διότι ο κ. Ατματζίδης και ο κ. Μ. Κωνσταντίνου ψήφισαν υπέρ ή ο κ. Τσελεγγίδης εναντίον της δημιουργίας Ισλαμικού Τμήματος στη Θεολογική Σχολή;

1 comment:

  1. Απουσιάζει φυσικά εκ πρώτης όψεως ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέας Νανάκης, αλλά ψήφισε υπέρ η βοηθώς του Κυριατζή Αντωνία! Απουσιάζει ωστόσο και ο Χρήστος Αραμπατζής! Απουσιάζει ο Μούρτζιος Ιωάννης ο αντικαταστάτης του Καϊμάκη στην Π.Δ.!Η κυρία Καζαμία Τσέρνου-Μαρία που μας δίδαξε Αρχαιολογία απουσιάζει....!Ο κ.Μαγγιώρος Νικόλας του Κανονικού Δικαίου...δεν τον βλέπω ανάμεσα στους 23...όπως και τον π.Βασίλειο Καλιακμάνη και τον κ.Ανέστη Κεσελόπουλο...Απουσιάζει και ο Τσιρώνης!

    ReplyDelete