Friday, March 21, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ- π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ, ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
____________

Βασιλείου Ε. Βολουδάκη, Πρωτοπρεσβυτέρου, Τα πολιτικά όρια της Εκκλησίας, Εκδόσεις “ΥΠΑΚΟΗ”, Αθήνα 2008, σσ. 32.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Απολύτως τίποτα το αξιόλογο δεν λένε τα άρθρα του π. Βασίλειου Βολουδάκη που περιέχονται στό σύντομο αυτό τεύχος.

Γενικόλογα και γεμάτα κοινοτοπίες, δεν εξηγούν ποσώς αυτό που θελει κάποιος να πληροφορηθεί από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη. 

Δεν μας εξηγεί ο σεπτός Γέρων των Εξαρχείων πώς από την ευθύνη του κληρικού να καθοδηγεί τους πιστούς να μην ψηφίζουν αντιχριστιανικά κόμματα και το θεμιτό της εμπλοκής χριστιανών -λαικών εννοείται- στην πολιτική, φτάσαμε στο σημείο μια ενορία των Αθηνών -η οποία όλως συμπτωματικά είναι η ενορία του Αγίου Νικολάου Πευκακίων που ιερατεύει ο π. Βασίλειος-, δημιούργησε κόμμα που έχει πνευματικό τον ίδιο. 

Ούτε και απαντά την απολύτως στοιχειοθετημένη κατηγορία ότι το κόμμα του π. Βολουδάκη είναι νεροκουβαλητής των πιο αντίχριστων πολιτικών δυνάμεων του τόπου -δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ-, ο οποίος δεν μπαίνει στον κόπο να κρύψει την Εκκλησιομαχία και τον εθνομηδενισμό του.

Παρακαλούμε θερμά και υικά το σεβαστό και προσφιλή μας Γέροντα να αφήσει κατά μέρος τους Μακρακισμούς, τους παποκαισαρισμούς και τους αγιατολλαχισμούς και να περιοριστεί στα ιερατικά του καθήκοντα. “Αλλοι γαρ όροι βασιλείας και άλλοι ιερωσύνης”.

No comments:

Post a Comment