Saturday, March 29, 2014

ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Στην ενθρόνιση του νέου ιεράρχη Κίτρους παρεβρέθηκαν δεκάδες αρχιερείς από διάφορες μάλιστα Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Παρεβρέθηκαν επίσης πολλοί πνευματικοί και παραδοσιακοί επίσκοποι όπως οι Σεβ. Πειραιώς  Σεραφείμ, Φλωρίνης Θεόκλητος, Εδέσσης Ιωήλ, Καστορίας Σεραφείμ κτλ., ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στη χειροτονία του συμμετέσχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ο “Γέροντας” ο ακτιστοφωτίτης.

Απουσίαζαν ταυτόχρονα οι Οικουμενιστές και νεωτεριστές Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Σύρου Δωρόθεος κτλ..

Αραγε η παρουσία τόσων ευσεβών αρχιερέων από τόσες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και η απουσία ορισμένων οικουμενιστών και νεωτεριστών αρχιερέων σημαίνουν ότι ο νέος ιεράρχης Κίτρους είναι όντως άξιος ιεράρχης που θα τιμήσει την παρακαταθήκη;

Το ευχόμαστε εκ μέσης καρδίας.

Εν κατακλείδι να παραθέσουμε το ποίημα που συνέθεσε ο Σεβ. Εδέσσης Ιωήλ με την ευκαιρία της ενθρόνισης του Σεβ. κ. Γεωργίου όπως το διαβάσαμε στη Romfea.gr:


Αν ο Αγιος Εδέσσης δεν γνώριζε με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Σεβ. Κίτρους κ. Γεώργιος είναι τόσο άξιος ιεράρχης θα σπαταλούσε το δοθέν αυτώ ποιητικόν τάλαντον για να συντάξει ύμνο για τον νέο ιεράρχη; 

Προφανώς όχι!

Μακάρι, λοιπόν, ο νέος ιεράρχης να είναι τόσο άξιος όσο τα πρόθυμα πιστοποιητικά που του έδωσαν τόσοι πολλοί και τόσο πνευματικοί ιεράρχες και μάλιστα από τόσες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

No comments:

Post a Comment