Tuesday, February 18, 2014

Ο ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ



Ο ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Δεν εκπλήττεται φυσικά κανείς επειδή ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος συλλαμβάνεται -για μια ακόμη φορά- αδιάβαστος.

Είπε συγκεκριμένα:

“Για τον χαρακτηρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως άθεου, μίλησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha 96,5 FM.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είπε: "Εγώ ξέρετε είμαι άθεος". Εγώ ξέρω ότι αυτό το είπε Βουλευτής του, από την τηλεόραση, το άκουσα ο ίδιος. Ούτε μπορώ να πω ότι ξέρετε είναι πιστός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Με τα γεγονότα της ζωής του, τη σύσταση της οικογενειάς του, δείχνει ότι ο ίδιος είναι μακρυά από εκείνα τα οποία δέχεται και συμβουλεύει η Εκκλησία χωρίς να μπορεί και να τα επιβάλλει.»

«Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, αλλά από το να λέμε σε έναν πολιτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη, ξέρεις, είσαι άθεος, για τον Α ή Β λόγο, δεν είναι εύκολο. Αυτό πρέπει να το πει ο ίδιος. Ο ίδιος δεν το έχει πει. Γι' αυτό εν πάση περιπτώσει δεν είναι καλό να τα αναμειγνύουμε αυτά σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι χρήσιμα για τον δημόσιο βίο μας», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Κλείνοντας ο Παναγιώτατος ανέφερε ότι «η Εκκλησία άλλωστε τους δέχεται όλους και τους αμαρτωλούς μας δέχεται και μας συγχωρεί και μας βοηθεί και μας παρηγορεί και μας ενισχύει σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα η Εκκλησία είναι όλων, αλλά θέλουμε και όλοι να είναι μαζί μας, γιατί αν χάσουμε την εθνική μας υπόσταση, με το πνευματικό περίβλημα, με την καρδιά που έχει, την Ορθοδοξία, τότε εμείς θα κινδυνέψουμε να διαλυθούμε. Εγώ αυτό πιστεύω ακραδάντως». (Romfea.gr).

Δυστυχώς, Σεβασμιότατε, για σας, για τον κ. Τσίπρα, αλλά και για τον Ελληνικό λαό που θα τον εκλέξει σε λίγους μήνες πρωθυπουργό, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε απερίφραστα σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίχτυο ότι, όπως οι περισσότεροι ηγέτες της αριστεράς, είναι άθεος.

Αφού, λοιπόν, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε την εντιμότητα να το ομολογήσει δημόσια δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί εσείς το διαμφισβητείτε.

Για μια ακόμη φορά συλλαμβάνεστε αδιάβαστος Σεβασμιότατε.

Υπηρετήσατε ευόρκως και τις δύο φάσεις της δικτατορίας.

Τη μια φορά γίνατε  μοιχεπιβάτης του Θρόνου Αλεξανδρουπόλεως. 

Την άλλη εγκαταλείψατε τα πνευματικά σας παιδιά για να μετατεθείτε στην πολύφερνη νύμφη της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της ανήθικης συνδιαλλαγής που κάνατε με τον αλήστου μνήμης Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. 

Του δώσατε τις ψήφους σας για να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος και αυτός με τη σειρά του σας έδωσε τις δικές του ψήφους για να μετατεθείτε στη Θεσσαλονίκη.

Πετύχατε μάλιστα την ανίερη μετάθεση εκβιάζοντας έμμεσα το Οικουμενικό Πατριαρχείο επειδή εκείνη την εποχή βρισκόταν στην αδυσώπητη μέγγενη της μεγαλομανίας του ανεκδιήγητου αοίδιμου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και έτσι εξαναγκάστηκε να κάνει “οικονομία” για να παρανομήσετε ασύστολα.

Δεν θα ξεχάσουμε επίσης τα τερτίπια και τις υπαναχωρήσεις σας για τις “παρελάσεις της περηφάνειας” του ανεκδιηγητου Γρηγόρη Βαλλιανάτου και της παρέας του, αλλά και τις δεσμεύσεις σας έναντι του τρισάθλιου εθνομειοδότη Τουρκομπουτάρη να μην διαμαρτυρηθείτε για τις ασχημίες.

Ισως, αν αφήσετε κατά μέρος τις εθνικιστικές κορώνες και αν διώξετε κλωτσηδόν από συνεργάτες σας ορισμένους “ερωτολόγους” -δεν λέμε ονόματα επειδή προσχωρήσαμε στην αίρεση του “ονοματοκρυπτισμού”- όλο και κάποιο καλό θα βγεί για την Εκκλησία.

Ναι Σεβασμιότατε! Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια!

Ο κ. Τσίπρας είπε ξεκάθαρα ότι είναι άθεος, αρνείται συνειδητά να παντρευτεί την φανατική Δωδεκαθείστρια την Περιστέρα του με εκκλησιαστικό γάμο, άφησε εντελώς συνειδητά τα παιδάκια του αβάπτιστα -λες και είναι Τουρκάκια τα καυμένα- και τρέφει στο περιβάλλον του ως τους πιο στενούς συνεργάτες του, τα πιο σιχαμερά φίδια της εθνομειοδοσίας και της Εκκλησιομαχίας.

Η Εκκλησία πρέπει να είναι πάντοτε -όχι μόνον την προεκλογική περίοδο- μακριά από την κομματική κραιπάλη, αλλά οι χριστιανοί ως πολίτες έχουν αδήριτο καθήκον να ψηφίζουν τον λιγότερο προβληματικό από τους υποψηφίους για να προξενείται το λιγότερο δυνατό κακό στην πατρίδα μας.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο λιγότερο προβληματικός υποψήφιος δεν είναι ούτε κατά διάνοια ο κ. Τσίπρας. 

Ούτε φυσικά ο νεροκουβαλητής του κ. Πάνος Καμμένος που είχε την αναισχυντία να μας πει από τώρα ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με τους Εκκλησιομάχους και εθνομειοδότες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε βέβαια το Μακρακιστικό κόμμα του π. Βολουδάκη είναι καθ' οιονδήποτε τρόπο αξιόπιστο, εξαιτίας -αλλά όχι μόνον- του εκλογικού νόμου, επειδή αποκλείεται να εξασφαλίσει είσοδο στη Βουλή με αποτέλεσμα κάθε ψήφος προς το κόμμα του να την καρπούται ο κ. Τσίπρας, που θα εξασφαλίσει έτσι το πριμ των 50 εδρών που θα του επιτρέψει να αλώσει την εξουσία και να καταστρέψει την πατρίδα μας.

No comments:

Post a Comment