Friday, February 21, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Διαβάσαμε στο Amen.gr την ακόλουθη είδηση:

“Με πατρικό μήνυμα του προς τον λαό της Ουκρανίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλεί τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και κάθε Αρχή να εργαστούν για την ειρήνη και τους υπενθυμίζει την ανώτατη ευθύνη τους για την προστασία της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ζωής. «Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος του 21ου αιώνα», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Αισθανόμαστε ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανίας είναι σάρκα και αίμα μας», τονίζει ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, τα οποία προκάλεσαν την απώλεια της ζωής αθώων ανθρώπων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει στο όνομα του ήθους και του πολιτισμού της ειρήνης κάθε μορφή βίας και προτρέπει για μια ειρηνική και λογική επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων της Ουκρανίας προς όφελος του λαού της.”

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή αγωνίας του Πατριάρχη μας προς τους ομόδοξους αδελφούς μας τους Ουκρανούς και τους παρακαλούμε να σταματήσουν να αλληλοεξοντώνονται και να δίνουν χαρά στους εχθρούς της πίστης μας.

Προσευχόμαστε με τους Ορθόδοξους κληρικούς της Λαύρας του Κιέβου για την ανάπαυση των αδικοχαμένων ομόδοξων αδελφών μας και ικετεύουμε τον Κύριο να μην επιτρέψει περαιτέρω δεινά στην πολύπαθη Ουκρανία.

Δυστυχώς! Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο παρά να παρακαλούμε τον Χριστό να δώσει ένα κατά Θεόν τέλος στο δράμα της Ουκρανίας και να παρακολουθούμε με ανείπωτη θλίψη το δράμα των ορθόδοξων αδελφών μας.

No comments:

Post a Comment