Friday, February 14, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο Amen.gr την ακόλουθη είδηση:

“Στον Βόλο θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμ. Εφραίμ, τον οποίο θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει η Τοπική μας Εκκλησία.

Ο π. Εφραίμ θα ομιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18/2, στις 7 μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), με θέμα «Αθωνικά Μηνύματα», παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.” 

Ο π. Εφραίμ θα μεταφέρει σε όλους την ευλογία από το «Περιβόλι της Παναγιάς», το Άγιον Όρος και την πνευματική αύρα του Άθω, μέσα από τον εμπνευσμένο, διδακτικό και επιστηρικτικό του λόγο.”

Πολλούς έρωτες με το Βατοπαίδι τελευταία ο Σεβ. Δημητριάδος.

Πού να τους αποδώσουμε;

Συνοικέσιο λόγω Λούλλη ή τα κατεψυγμένα κοτόπουλα έγιναν ο νυμφαγωγός της σχέσης;

Ποιος ξέρει;

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του Γέροντα Εφραίμ στο Βόλο είναι πολύ ευχάριστο γεγονός επειδή ο Σεβ. Δημητριάδος είναι ιεράρχης που προκαλεί συνεχώς τους πιστούς

1.) Με την προτεσταντίζουσα μεταπατερική Ακαδημία του,

2.) Με τις οικουμενιστικές πεποιθήσεις του που διακηρύττει δημόσια ευκαίρως-ακαίρως,

3.) Με τις Νεοβαρλααμικές τάσεις του,

4.) Με την ανοιχτή προώθηση της ομάδας Γιαγκάζογλου-Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ευκαιρία, λοιπόν, για τον Γέροντα Εφραίμ να τα ψάλλει κανονικά στον Σεβ. κ. Ιγνάτιο για όλες τις ασχημίες που επιδίδεται.

Ταυτόχρονα όμως αναμένουμε από τον Γέροντα Εφραίμ

1.) Να ανακαλέσει τις απίστευτες δηλώσεις που έκανε ότι οι συμπροσευχές, όχι μόνον με τους αιρετικούς αλλά και με τους αλλόθρησκους, είναι δήθεν κατ’ οικονομία επιτρεπτές.

2.) Να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τον πλανεμένο Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, που μεταξύ άλλων κακοδοξιών, θεωρεί ότι το έμβρυο εμψυχούται στον τρίτο μήνα της κυήσεως και αφήνει έτσι ορθάνοιχτο το περιθώριο της θεολογικής κάλυψης των εκτρώσεων.

3.) Να υποσχεθεί ότι θα τερματίσει πάραυτα και αμελλητί την θεομπαιξία του “χαμόγελου -γράφε φουσκώματος-απο την αιωνιότητα”.

Αναμένουμε Γέροντα.

No comments:

Post a Comment