Thursday, February 27, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΩΣ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΩΣ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Μετά το χθεσινό άρθρο του Θεοφιλέστατου κ. Νεωκόρου μας στη Romfea.gr κατέστη σαφές ότι ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους θα ήταν ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου.

Γι’ αυτό καμιά έκπληξη δεν δοκίμασα όταν άκουσα ότι εξελέγη.

Εκείνo όμως που μου έκανε εντύπωση είναι το τελικό αποτέλεσμα της εκλογής, ήτοι ότι ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου εξασφάλισε 57 ψήφους και ο π. Δαβίδ Τζιαμάκας μόνον 18.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι -αν και εντελώς άγνωστο πρόσωπο στον γράφοντα- ο νέος Μητροπολίτης είναι κληρικός που απολαμβάνει καθολικό κύρος μεταξύ των Ιεραρχών.

Η άλλη εκδοχή είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Θεοφιλέστατος Νεωκόρος μας έχουν παντοδύναμη ισχύ στην Ιεραρχία και ότι όπου ρίξουν το βάρος τους η εκλογή του εκλεκτού τους γίνεται με τη συντριβή της υποψηφιότητας των συνυποψηφίων του που δεν απολαμβάνουν την Αρχιεπισκοπική εύνοια.

Το γεγονός ότι το ίδιο ακριβώς συνέβηκε με την εκλογή Μητροπολίτη στην Αργολίδα, αλλά και σε προηγούμενες εκλογές Μητροπολιτών, μετά την ανάρρηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αποδεικνύει ότι ο Μακαριότατος και ο Θεοφιλέστατος Νεωκόρος έχουν αυτή την ισχύ και προχωρούν ακάθεκτοι για την υλοποίηση των στόχων τους.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην την απαξίωση του νέου Μητροπολίτη.

Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι η εκλογή του είναι αποτέλεσμα “ευδοκίας” και όχι “παραχώρησης” Θεού. Προσευχόμαστε ότι είναι αδιάβλητος, και παραδοσιακός κληρικός και ότι θα αποδειχθεί καλός πατέρας του ποιμνίου του.

No comments:

Post a Comment