Thursday, February 13, 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Σχολιάζουμε το ακόλουθο απόσπασμα του Δελτίου Τύπου της ΠΕΘ αναφορικά με δηλώσεις του Σεβ. Δημητριάδος για το οικουμενιστικό πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών που άρχισε να εφαρμόζεται:

“Σεβ. Δημητριάδος: «…Το πρώτο που ελέχθη είναι ότι πλέον το θέμα έχει ιδεολογικοποιηθεί. Και μπήκαμε στα χαρακώματα. Ενώ κάναμε τεράστια προσπάθεια εδώ και δεκαπέντε χρόνια να φέρουμε σε κοινό διάλογο και σε κοινή συνιστώσα το θέμα, όχι μόνο δεν το πετύχαμε, έγινε το εντελώς αντίθετο. Χωριστήκαμε σε ομάδες, ένθεν κακείθεν και πλέον το θέμα έχει πάρει ιδεολογικό χαρακτήρα καθαρά. Από τη μια είναι οι «μάρτυρες της Ορθοδοξίας» και από την άλλη είναι οι «προδότες της Ορθοδοξίας». Ξεκάθαρα πράγματα. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε;”

Είναι πάρα πολύ απλό αυτό που πρέπει να κάνετε Σεβασμιότατε. 

Να μετανοήσετε εσείς που -κατά τον δικό σας χαρακτηρισμό- είστε “προδότες της Ορθοδοξίας” για το μάθημα των θρησκευτικών. Να αλλάξετε ριζικά στάση. Να εγκαταλείψετε τον ετσιθελισμό και τις καταχθόνιες αντιδημοκρατικές και προπαντός αντορθόδοξες μεθοδεύσεις. 

Ενώ είστε μια ασήμαντη μειοψηφία μεταξύ των κληρικών και των θεολόγων, η οποία δεν εκφράζει παρά ελάχιστο τμήμα του Ελληνικού λαού, δεν εννοείτε να αφήσετε τα παιδιά μας να μαθαίνουν για τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους, την Αγία Γραφή, τη Θεία Λειτουργία. Αντί αυτών θέλετε να μαθαίνουν για το “Ιερό Κοράνιο”, τον μεγαλοδύναμο Θεό Γκανέσα τον ελέφαντα και την πολυχερούσα Θεά Κάλι.

Ξεκάθαρα πράγματα. Αυτό πρέπει να κάνετε. Να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών και να αφήσετε τα παιδιά μας να μαθαίνουν για την πίστη των πατέρων μας, όπως είναι η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Ιεραρχίας, των κληρικών, των μοναχών, των θεολόγων, των γονέων αλλά και των παιδιών μας.

No comments:

Post a Comment