Wednesday, January 29, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ROLLING STONE



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ROLLING STONE

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο Dogma.gr:

“Μετά την ανακήρυξή του ως πρόσωπο της χρονιάς από το TIME, και ως του πιο καλοντυμένου άνδρα της χρονιάς από το Esquire, ο Πάπας Φραγκίσκος φιλοξενείται στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone.

Ο τίτλος του άρθρου «The Times they are a-changin'» είναι ίδιος με το όνομα του δίσκου του Μπομπ Ντίλαν που κυκλοφόρησε το 1964, ο οποίος άγγιζε ευαίσθητα θέματα όπως ο ρατσισμός, η φτώχεια και η κοινωνική αλλαγή, τα οποία απασχολούν και τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο αρθρογράφος Μαρκ Μπινέλι ταξίδεψε στο Βατικανό για να αποκαλύψει ποιος είναι ο Πάπας. Στο κείμενό του 7.700 λέξεων περιγράφει την προσωπικότητα του Πάπα: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την έναρξη της παπικής του θητείας, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κάνει τόσα πολλά για να διαχωρίσει τον εαυτό του από το παρελθόν και να αυτοσυστηθεί ως ο Πάπας του λαού». 

«Ωστόσο, είχε ακόμα  περισσότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στο μυαλό του. 

Αποφεύγοντας το παπικό μέγαρο για ένα απλό διαμέρισμα, με το να "κατσαδιάζει" δημοσίως εκκλησιαστικούς ηγέτες ότι έχουν εμμονή με τα θέματα που διχάζουν, όπως οι γκέι γάμοι, ο έλεγχος των γεννήσεων και οι εκτρώσεις», συμπλήρωσε ο αρθρογράφος.

Επιπλέον παρέθεσε και την απάντηση του Φραγκίσκου «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω;» που έδωσε όταν ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με τους γάμους των ομοφυλοφίλων.”

Eχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση. 

Eυτυχώς! 

O Πάπας Φραγκίσκος σε βάθος χρόνου θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον Παπισμό από ότι το σκάνδαλο της παιδοφιλίας.

Δεν μιλάμε για εκκοσμίκευση. Μιλάμε για την αποθέωση της εκκοσμίκευσης. 

Ο Πάπας επαινείται από τα πιο κοσμικά περιοδικά του κόσμου επειδή -κατά τη λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων που έχουν- ο “Αγιος Πατέρας” αναιρεί τις παραδοσιακές θέσεις του Βατικανού σε θέματα ηθικής και σε κοινωνικής φύσεως θέματα.

Στην πραγματικότητα ο “Αγιος Πατέρας” δεν αναιρεί τίποτα. Χρησιμοποιεί επικοινωνιακή γλώσσα για να κερδίσει πόντους δημοφιλίας και αποδοχής.

Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα γίνεται σταδιακά συνείδηση σε όλο και περισσότερους  ανθρώπους, οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται πόση υποκρισία και θεατρινισμός διακρίνει τον “Αγιο Πατέρα”, οπότε όλος αυτός ο θόρυβος και η Pope Francis mania θα ξεφουσκώσει και θα μετατραπεί σε αδιαφορία ή και σε αποστροφή προς το πρόσωπό του.

Το παράδειγμα του μακαριστού Χριστοδούλου είναι εξόχως αποκαλυπτικό.

No comments:

Post a Comment