Monday, January 20, 2014

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ



ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, θα μιλήσει στην Αθήνα.

Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να ξεκαθαρίσει τρεις εκκρεμότητες οι οποίες προκαλούν -ως εικός- πολύ σκανδαλισμό.

1.) Αναμένουμε να καταδικάσει -με την δέουσα αυστηρότητα- την κακοδοξία που διατύπωσε ο μ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, όπως αποτυπώθηκε σε ηχητικό απόσπασμα συνομιλίας που είχε με προσκυνητές της Μονής, για τον χρόνο που εμψυχούται το έμβρυο.

Στο εν λόγω ηχητικό απόσπασμα -που έχει απομαγνητοφωνηθεί- ο πλανεμένος μοναχός ισχυρίζεται ότι το έμβρυο εμψυχούται τον τρίτο μήνα της κυήσεως μια κακοδοξία η οποία -αν ήθελε ποτέ γίνει αποδεκτή- θα οδηγήσει, όχι μόνον στη θεολογική κατοχύρωση των εκτρώσεων μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως, αλλά και στην υποστήριξη της θεωρίας του εγκεφαλικού θανάτου.

2.) Ο π. Εφραίμ, σε ομιλία του σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και σε απάντηση ερώτησης ακροατή για τις συμπροσευχές στους διαλόγους με τους αιρετικούς και με τους αλλόθρησκους, είπε ότι -κατ’ οικονομία- μπορούν να γίνουν δεκτές, γεγονός που αποτελεί σαφή διαστρέβλωση του γράμματος και του πνεύματος των Ιερών Κανόνων.

3.) Από την ημέρα της κοιμήσεως του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού οι πιστοί υποχρεώθηκαν να γίνουν μάρτυρες μιας απροκάλυπτης Θεομπαιξίας, που αφορά το δήθεν "χαμόγελο -γράφε "φούσκωμα"- από την αιωνιότητα" του πλανεμένου μοναχού Ιωσήφ.

Και για τα τρία θέματα ο π. Εφραίμ πρέπει να είναι σαφής και κατηγορηματικός. 

Ήτοι 1.) Να καταδικάσει την κακοδοξία ότι το έμβρυο εμψυχούται τον τρίτο μήνα της κυήσεως, αλλά και τον μ. Γέροντά του,

2.) Να αποκηρύξει την θέση ότι δήθεν κατ’ οικονομίαν οι συμπροσευχές, όχι μόνον με τους αιρετικούς αλλά και με τους αλλόθρησκους είναι επιτρεπτές, και ότι μόνον για το "Κοινό Ποτήριο" δεν μπορεί να εφαρμοστεί οικονομία, και,

3.) Να υποσχεθεί ότι θα θέσει τέρμα στην προσπάθεια να παρουσιαστεί ο μ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ως δήθεν χαρισματικός που "χαμογελά από την αιωνιότητα"

Μη διστάσεις, Γέροντα, να δώσεις κλωτσιά στο βαρίδι που εμποδίζει την κατά Θεόν πορεία της Μονής σου.

Προσευχόμαστε και αναμένουμε.

No comments:

Post a Comment