Tuesday, January 28, 2014

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο “ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;



ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο “ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στη naftemporiki.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Έκκληση για τερματισμό της βίας στην Ουκρανία απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στο Κίεβο.

«Προσεύχομαι για την Ουκρανία, ιδιαίτερα για εκείνους που έχασαν τις τελευταίες ημέρες τη ζωή τους και για τις οικογένειές τους», είπε ο πάπας Φραγκίσκος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία, ότι θα αποφευχθεί η προσφυγή στη βία και ότι στις καρδιές όλων υπάρχει το πνεύμα της ειρήνης και η αναζήτηση του κοινού καλού», πρόσθεσε.”

Κανείς δεν διαφωνεί φυσικά με τον “Αγιο Πατέρα” για την ανάγκη να τερματιστεί η βία και να λυθούν με διάλογο -και όχι με την προσφυγή στη βία-, οι όποιες διαφορές των Ορθόδοξων αδελφών μας των Ουκρανών.

Διερωτόμαστε όμως! 

Μήπως η “Αγιότητά” του έχει βάλει το χεράκι της για να αναμοχλευθούν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία;

Μήπως ο Αγιότατος με το ένα χέρι είναι εμπρηστής και με το άλλο πυροσβέστης;

Δεν το λέμε με βεβαιότητα, επειδή αγνoούμε τις συνθήκες και τα δεδομένα που αφορούν την Ουκρανία, αλλά διαβάσαμε σχετικό άρθρο του έγκυρου αναλυτή κ. Γ. Παπαθανασόπουλου που μας δημιούργησε βαθύτατες ανησυχίες.

Αν κρίνουμε μάλιστα από την τύχη που είχε το περιστεράκι της ειρήνης που άφησαν ελεύθερα τα παιδάκια από το παράθυρο του Βατικανού που ο Πάπας Φραγκίσκος ευλογεί τους πιστούς, μαύρες σκέψεις μας τυλίγουν για τις προθέσεις του “Αγίου Πατέρα”...

No comments:

Post a Comment