Wednesday, January 8, 2014

ΑΓΙΕ ΣΥΡΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;




ΑΓΙΕ ΣΥΡΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Αποτείχιση” το ακόλουθο σχόλιο:

“Μάρκο Τ3 Ιανουαρίου 
Το ποτήρι με τον Σύρας Δωρόθεο έχει ξεχειλίσει. Είμαι από νησί της μητροπόλεως Σύρου ως προς την καταγωγή και πρέπει μερικά πράγματα να δημοσιοποιηθούν. Όσα θα πω είναι απολύτως αληθή και δεν αναφέρομαι σε φήμες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια για την ιδιωτική ζωή του κ. Πολυκανδριώτη. Αναφέρομαι σε γεγονότα που έχουν δημόσιο χαρακτήρα.
1. Σε λειτουργία στην Ευαγγελίστρια Σερίφου το καλοκαίρι του 2011, ο κ. Δωρόθεος ανέφερε ότι είναι βέβαιο ότι πολλοί άνθρωποι δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα στη γη και ότι ο Αδάμ πρέπει να νοείται συμβολικά ως πρόσωπο, δεν ήταν ένα πρόσωπο. Αυτό είναι ή δεν είναι αίρεση;
2. Στις λειτουργίες που τελούνται στα νησιά της μητρόπολής του, ο κ. Δωρόθεος βάζει τον διάκο του, Αλέξιο (εκ Καλλιθέας), να κρατάει με το ένα χέρι τη φωτογραφική μηχανή και να τον φωτογραφίζει, ενώ είναι ενδεδυμένος με τα άμφια του διακόνου και κάνει τις αιτήσεις. Μπροστά σε όλο τον κόσμο, αναιδέστατα. Με το ένα χέρι κρατεί ο διάκονος το ωράριο και με το άλλο τη μηχανή και τραβάει φωτογραφίες...
3. Στην Φοιτητική Εστία της Μητροπόλεως Σύρου στα Κάτω Πατήσια, ο εκεί υπεύθυνος αρχιμανδρίτης Μελέτιος, άνθρωπος του Δωροθέου, καλεί ιησουίτη γέρο παπά και μιλάει στους φοιτητές. Συχνά πυκνά ο εν λόγω ιησουίτης καταφέρεται κατά της Ορθοδοξίας με τρόπο, ειρωνευόμενος τις αγρυπνίες στις εκκλησίες μας, κλπ. Ολα αυτά μπροστά στον "ορθόδοξο" κληρικό αρχιμανδρίτη Μελέτιο. 
4. Ο παπάς της Μυκόνου Πέτρος Μαραγκός εκδίδει πολυτελέστατο φυλλάδιο που το μόνο που περιέχει είναι φωτογραφίες δικές του και του Δωρόθεου. Ένα πολυτελές έντυπο αηδιαστικού περιεχομένου. Με τι χρήματα εκδίδεται;
5. Φέτος, στο ταχύπλοο για τη Μύκονο (συνταξίδευε φίλος και μου το είπε), στην 1η θέση, ο κ. Δωρόθεος μιλούσε δυνατά στο κινητό, σε ανοιχτή ακρόαση (!), με κάποιο μητροπολίτη (δεν θα αναφέρω ποιον) και σχολίαζε ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι σοβαρά άρρωστος, θα παραιτηθεί και πρέπει να ετοιμάζεται για αρχιεπίσκοπος. Απαριθμούσε και τις σίγουρες, κατ' αυτόν, ψήφους. Κατά τα άλλα, στο φετεινό ημερολόγιο της Μητροπόλεως Σύρου έχει στη 2η σελίδα φωτογραφία του...ετοιμοθάνατου αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου...
6. Το φετεινό ημερολόγιο της Μητροπόλεως Σύρου έχει στο εξώφυλλο τον προτεσταντίζοντα Νεόφυτο Βάμβα, του οποίου η μετάφραση της Καινής Διαθήκης έχει καταδικαστεί συνοδικά ως προτεσταντίζουσα. Τη χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα οι Ευαγγελικοί. Κείμενο εντός του ημερολογίου εκθειάζει τον Βάμβα.
Για την πνευματική κατάσταση που επικρατεί στις ενορίες της Μητροπόλεως Σύρου ας μην μιλήσω....
Ας όψεται ο Χριστόδουλος που είχε φαγωθεί να γίνει ο Πολυκανδριώτης δεσπότης...”

Δεν γνωρίζω ποια από όλα όσα αναφέρει ο σχολιαστής είναι αληθή ή όχι. Ο μόνος αρμόδιος να τα διαψεύσει ή να τα επιβεβαιώσει είναι ο Σεβασμιότατος Σύρου.

Αν όμως αληθεύουν οι πληροφορίες τότε στη Μητρόπολη Σύρου επικρατεί μια βαθιά εκκοσμίκευση για την οποία ευθύνη δεν έχει μόνον ο Σεβ. Σύρου αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος.

Διατηρώ επιφύλαξη αν η αναφορά είναι ακριβής.

Το λέγω αυτό επειδή γνωρίζω ποιος είναι ο Γέροντας του ιστολογίου, που δεν είναι άλλος από τον σατανικό και σοβαρά παρανοικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη. 

Τι να κάνουμε; Μετά τα κόμματα που έχουν Γέροντα -βλ. λ.χ. π. Βασίλειο Βολουδάκη-, τώρα έχουν και τα ιστολόγια!!! και προπαντός επειδή γνωρίζω ποιος είναι πραγματικός διαχειριστής του ιστολογίου που δεν είναι άλλος από τον γνωστό και μη εξαιρετέο παρανοικό κληρικό π. Μελέτιο Βαδραχάνη.

Ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα δημοσιεύματα, σχόλια κτλ. που αναρτούνται εκεί.

Το άλλο που με προβληματίζει με το σχόλιο είναι ότι δεν πάει στο ψητό.

Δηλαδή αναφέρει ότι ο Σεβ. Σύρου τηλεφώνησε εις επήκοον πάντων σε Μητροπολίτη για να του πει ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι άρρωστος και ότι ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί.

Αυτό κι αν είναι είδηση!

Δηλαδή ο Σεβ. Σύρου περιάγει την γη και την θάλασα όλην σε κάθε λογής πανηγύρια επειδή ενδιαφέρεται να γίνει Αρχιεπίσκοπος!

Γιατί όμως δεν κατονομάζεται ο Μητροπολίτης που έγινε αποδέχτης της τηλεφωνήματος ώστε να γνωρίζουμε ποιος προωθεί τον Σεβ. Σύρου;

Επειδή άπτεται πολύ σοβαρών καταγγελιών το σχόλιο παρακαλούμε τον μόνον αρμόδιο -τουτέστιν τον Σεβ. Σύρου- να τοποθετηθεί ανάλογα.

Ας κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις ερωτήσεις:

1.) Αληθεύει ότι στη φοιτητική εστία της Μητροπόλεως Σύρου στην Αθήνα προσκαλείται Ιησουίτης κληρικός για να κάνει ομιλίες στους ορθόδοξους νέους που διαμένουν εκεί, ο οποίος μάλιστα εμπαίζει την Ορθόδοξη πίστη μας;

2.) Οντως; 

Το φετινό ημερολόγιο της Μητροπόλεως Σύρου κυκλοφορεί με τη φωτογραφία του Νεόφυτου Βάμβα, ο οποίος μάλιστα εγκωμιάζεται σ’ αυτό, ενώ η μετάφραση που έκανε της Καινής Διαθήκης έχει καταδικαστεί από την Ιερά Σύνοδο ως προτεσταντίζουσα;

3.) Είναι αλήθεια ότι ο διάκονος του Σεβασμιότατου κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών εκφωνεί τις αιτήσεις και παράλληλα κρατά φωτογραφική μηχανή και αποθανατίζει κάθε κίνηση του Σεβασμιότατου;

4.) Αληθεύει ότι Πρωτοπρεσβύτερος της Μυκόνου εκδίδει πολυτελέστατο περιοδικό -αναλώμασιν οις Κύριος οίδεν- που είναι βασικά άλπουμ φωτογραφιών του ιδίου και του Σεβ. Σύρου;

Επαναλαμβάνουμε -για μια ακόμη φορά- ότι δεν υιοθετούμε κατ' ανάγκην τις καταγγελίες.

Αφού όμως είδαν το φως της δημοσιότητας παρακαλούμε καθηκόντως τον Σεβ. Σύρου να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Καλόν είναι επίσης ο Σεβασμιότατος Σύρου να μας διευκρινίσει αν σχετίζεται με τον γνωστό επίσκοπο Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμονα (Αράθυμο).

6 comments:

  1. Πάντως, αν με το ένα χέρι κρατά ο διάκος το ωράριο με το άλλο τη μηχανή, δικυροτρίκυρα δεν κρατάει;
    Όσο για το άλμπουμ φωτογραφιών ακούγεται λίγο υπερβολικό.

    ReplyDelete
  2. ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΣΥΡΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ή ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

    ReplyDelete
  3. ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΖΑΡΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΔΩ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΣΧΟΛΙΟΥ:

    Κύριε Τελεβάντο, επειδή διάβασα το κείμενό σας για τον Σύρου Δωρόθεο, νομίζω ότι έχετε παρερμηνεύσει ένα σημείο: Εγώ καταλαβαίνω, από την ανάγνωση του σχολίου που παραθέτετε, ότι ο Δωρόθεος στο πλοίο έλεγε στον άλλο μητροπολίτη ότι ο ίδιος θέλει να γίνει αρχιεπίσκοπος και πρέπει να ετοιμάζεται, όχι φυσικά ο συνομιλητής του.
    Για ξαναδιαβάστε το κείμενο σας παρακαλώ.
    Κατά τα άλλα, ό,τι και να πει κανείς για τον Σύρου Δωρόθεο, είναι λίγα, όπως και εγώ μπορώ να πω από τη δική μου εμπειρία.
    Μιχαήλ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ.

      Delete
  4. ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΖΑΡΙΑΝ ΜΙΧΑΗΛ ΕΛΑΒΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ:

    http://imsyrou.gr/Thalassopoulia/35/
    Ορίστε και το περιοδικό του Σύρου για να δείτε ότι ο σχολιαστής έχει δίκιο.
    Πάνω από 100 σελίδες με φωτογραφίες!!! Δεν χρειάζεται ο μητροπολίτης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τίποτα. Προφανώς επειδή δεν ντρέπεται τίποτα και κανέναν.
    Μόνο που ο εκδότης δεν είναι αρχιμανδρίτης όπως γράφετε, αλλά πρωτοπρεσβύτερος, όπως βλέπω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ.

      Delete