Tuesday, January 28, 2014

Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ


  
Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr από τα Nea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Αντάρτες σκότωσαν 52 άτομα, με όπλα και εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια τελετής σε εκκλησία σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, πυρπολήθηκαν και κατεδαφίστηκαν επίσης, συνολικά 300 οικίες.

Στόχος της επίθεσης με την ενεργοποίηση βομβών μέσα στο πλήθος ήταν η καθολική εκκλησία του χωριού Γουάγκα Τσακάγουα στην πολιτεία Ανταμάγουα.

Οι ένοπλοι συνέλαβαν και ομήρους από το πλήθος κατά τη διάρκεια τετράωρης πολιορκίας, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Στην περιοχή δρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, με την οποία συγκρούεται ο στρατός της Νιγηρίας.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν παλεύει να κρατήσει τη Μπόκο Χαράμ σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στο βορειοανατολικό άκρο της, απ’ όπου άρχισε η εξέγερσή της το 2009.

Η οργάνωση θέλει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο σε μία χώρα της οποίας ο πληθυσμός είναι μοιρασμένος σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.”

Αυτή είναι τελικά η αξία των Διαθρησκειακών διαλόγων.!

Ας πάνε οι “μπον βιβάντ” των Διαθρησκειακών διαλόγων να εξηγήσουν στην Μπόκο Χαράμ ότι πρέπει να επιδείξει ανοχή έναντι των άλλων θρησκειών και μάλιστα έναντι των χριστιανών που εξολοθρεύει μαζικά και αδίστακτα.

Προσέξτε! Η οργάνωση αυτή δεν ενδιαφέρεται μόνον για την επιβολή της "σαρίας" -τουτέστιν του Ισλαμικού νόμου- στη Νιγηρία χωρίς να δίνει πεντάρα για τη βούληση του χριστιανικού πληθυσμού αλλά και τμήματος των μουσουλμάνων της χώρας, αλλά και πολεμά εναντίον του στρατού της Νιγηρίας για να επιβάλει τη “σαρία”.

Μπορούν οι Οικουμενιστές -και δη οι θιασώτες των Διαθρησκειακών διαλόγων- να μας εξηγήσουν σε τι ακριβώς εξυπηρετούν οι διάλογοι που κάνουν;

No comments:

Post a Comment