Saturday, January 18, 2014

ΑΓΡΥΠΝΙΑ! Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ



ΑΓΡΥΠΝΙΑ! Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Είχαμε αγρυπνία απόψε στον Αγιο Δημήτριο Αστορίας για να τιμήσουμε την ιερή μνήμη του Μεγάλου Αθανασίου και του Αγίου Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, κορυφαίων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας μας.

Τι πιο ωραίο από να προσκαλούνται τα μέλη της κοινότητας σε  βραδυνή λειτουργία ώστε να ζητήσουν με τις προσευχές τους το φωτισμό του Θεού στη ζωή τους;

Αντί με συμπόσια και με δείπνα σε πολυτελή ξενοδοχεία και παρόμοιας φύσεως εκδηλώσεις ματαιοδοξίας, τι το πιο ωραίο οι κληρικοί μας από το να προσκαλούν τους πιστούς να αγρυπνήσουν για να δοξάσουν τον Θεό και να ζητήσουν την αρωγή Του στη ζωή τους;

Στην αγρυπνία ήταν παρόντες και δύο πολύ ευλαβείς επίτροποι της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Αικατερίνης Αστορίας.

Ο σεμνός και ταπεινός επίτροπος κ. Δημήτρης με την πνευματική αρχοντιά και ο πανταχού παρών κ. Γιώργος, άνθρωπος θυσίας και προσφοράς παρόλον ότι και ο ίδιος και η ευσεβέστατη γυναίκα του -προσήλυτη στην Ορθοδοξία- σηκώνουν βαρύτατο σταυρό ασθενείας. Και όμως χωρίς καμιά ιδιοτέλεια προσφέρουν με χαρά σε όλους πάντοτε τον καλύτερό τους εαυτό.

Μας έψαλλαν τέσσερις ψάλτες. Ελπίζω να θυμούμαι όλων τα ονόματα. Ο Παναγιώτης, ο Νεόφυτος και δύο με το όνομα Νικόλαος. 

Μας έψαλλαν ταπεινά, Βυζαντινά, σεμνά και με κατάνυξη, χωρίς λαρυγγισμούς, χωρίς τεριρέμ και νανινά, και με πολύ πόθο Χριστού.

Τι ωραία που θα ήταν αν είχαμε κάθε βράδυ τη δυνατότητα να αγρυπνούμε!

No comments:

Post a Comment