Tuesday, January 14, 2014

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ



ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή χαρά πληροφορούμαστε ότι:

Την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Θεοδόσιο Timo, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μεντάν της Σουμάτρας.

Το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε τον Διάκονο Θεοδόσιο σε Πρεσβύτερο και τον κ. Δανιήλ Tobing σε Διάκονο. Ο νέος Διάκονος κατά την ώρα της χειροτονίας του έλαβε το όνομα Λουκάς εις τιμήν του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Οι δύο νέοι κληρικοί είναι έγγαμοι και απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής «Απόστολος Παύλος» Μεντάν. Ο π. Θεοδόσιος εργάζεται στη Θεολογική Σχολή ενώ ο π. Λουκάς είναι υπεύθυνος του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής». Και οι δύο κληρικοί θα διακονήσουν σε Ορθόδοξες Κοινότητες στο Μεντάν και στη Νήσο Νίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Μεντάν, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Νοσοκομείο «Θεοτόκος» και άλλα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως και να συνομιλήσει με τους εργαζομένους σε αυτά καθώς και με Ινδονήσιους Ορθοδόξους πιστούς.”

Αυτά ας τα έχουμε υπόψη μας όταν διαβάζουμε θλιβερές εκκλησιαστικές ειδήσεις που μας προξενούν τόσο άλγος.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά που μας στενοχωρούν στον εκκλησιαστικό χώρο. 

Ταυτόχρονα όμως δεν επιτρέπεται να ξεχνούμε όσα κατά Θεόν συμβαίνουν στην Εκκλησία.

Ο χώρος της ιεραποστολής -και δη σε χώρες μακρυνές και εχθρικές προς τον χριστιανισμό- είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος.

Οσα αναφέρει η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης πρέπει να τύχουν της ιδιαίτερης προσευχής και προσοχής μας αλλά και της προθυμίας μας να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Οι ιεραπόστολοι είναι η εμπροσθοφυλακή της Εκκλησίας αλλά το έργο τους δεν μπορεί να τελεσφορήσει αν δεν υπάρχουν δυνάμεις ανεφοδιασμού και αν οι ασυρματιστές δεν μεταδίδουν τα μηνύματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και δεν ενημερώνουν για τις ανάγκες που υπάρχουν και τα κενά που πρέπει να αναπληρωθούν.

Ο Θεός ας ενισχύει τον Σεβ. Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο και τους συνεργάτες του στον τιτάνιο αγώνα που έχουν αποδυθεί.

No comments:

Post a Comment