Tuesday, December 31, 2013

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ



ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

“Χρόνια πολλά! Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά!” έλεγε το ηλεκτρονικό μήνυμα που πήρα από την Κύπρο.

Απάντησα στον καλό φίλο που μου το έστειλε. “Χρόνια πολλά σε όλους. Ιδιαίτερα στους Βασίληδες που έχουν τη γιορτή τους.”

Και πήρα την απάντηση: “Διεβίβασα στον γεροντότερο Βασίλη τις ευχές σου και σε ευχαριστεί! Αύριο θα διαβιβάσω και στους άλλους δύο Βασίληδες τις ευχές σου! Υποδεχθηκαμε το νέο έτος διαβάζοντας ένα κομμάτι από το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο.”

Στάθηκα με συγκίνηση και προβληματισμό στην πληροφορία του τρόπου που η ευλαβής αυτή οικογένεια υποδέχθηκε τον καινούργιο χρόνο.

Διάβασαν ένα απόσπασμα από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Και αναλογίστηκα με θλίψη με ποιο τρόπο γιορτάζουν οι πλείστοι χριστιανοί το νέο χρόνο. Παίζουν χαρτιά (άκουσον! άκουσον!) για το καλό του χρόνου, ρεβεγιονάρουν και άλλα φαιδρά και άτοπα.!!!

Η εκκοσμίκευση χτυπά ανελέητα τη ζωή μας. Δυστυχώς και των πιο συνειδητών χριστιανών ακόμη και των κληρικών και των ηγετών της Εκκλησίας.

Ορισμένοι λ.χ. ζητούν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους!!! 

Δεν θα σταθούμε στο αστείο, εξ απόψεως χριστιανικής, του πράγματος, αφού ο Εκκλησιαστικός γάμος είναι ο μόνος τρόπος να ευλογηθούν οι σχέσεις δύο ετεροφυλοφίλων προσώπων με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας.

Θα επισημάνουμε προπαντός το εντελώς απαράδεκτο οι χριστιανοί να πηγαίνουν στο δημαρχείο να παντρευτούν!!!

Οι χριστιανοί δεν πηγαίνουν στο δημαρχείο να παντρευτούν. Στο δημαρχείο πηγαίνουν για να πληρώσουν τα σκύβαλα, το αποχευτευτικό και τα δημοτικά τους τέλη.

Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης ξεπέρασαν τους εκκλησιαστικούς. 

Και τώρα; Ζητούν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και για τους ομοφυλόφιλους!

Και όσοι νομίζετε ότι το κακό σταματά εδώ πλανάσθε "πλάνην οικτράν". 

Οχι μόνον επειδή υπάρχει δεδικασμένο σε ορισμένες χώρες υπέρ των παιδεραστών, αλλά και επειδή θα δούμε πολύ σύντομα κατά μέτωπον γενική επίθεση των οπαδών της πολυγαμίας η οποία έχει πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.!!!

Μάλιστα! 

Καλά διαβάσατε.! Δεν πρόκειται για τυπογραφικό -ηλεκτρονικό έστω- λάθος, αλλά περί αυτού επιφυλάσσομαι να επανέλθω με συγκεκριμένα στοιχεία.

Να δοξάσουμε τον Χριστό, λοιπόν, επειδή υπάρχουν ευλαβείς αδελφοί μας οι οποίοι δεν “έκλιναν γόνυ τω Βάαλ” της εκκοσμίκευσης και υποδέχονται το νέο χρόνο με ανάγνωση του Ευαγγελίου, με αγρυπνίες και προσευχές.

1 comment:

  1. Ευλογημένο παρά Κυρίου, ειρηνικό και δημιουργικό το νέο έτος 2014,

    ReplyDelete