Friday, December 13, 2013

ΑΜΕΣΗ ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”



ΑΜΕΣΗ ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Πρώτα διασύρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλοι ιεράρχες ως μασώνοι χωρίς φυσικά αποδεικτικά στοιχεία και μετά ακολούθησε ο διασυρμός ιεραρχών ως συνεργατών της “Χρυσής Αυγής”.

Οποιος έχει κουκούτσι μυαλό μπορούσε να αντιληφθεί αμέσως ότι ο Σεβ. Σπάρτης ήταν αδύνατο να έχει σχέση με οιονδήποτε κόμμα, επειδή είναι ακέραιος ιεράρχης, ο οποίος αρνείται να εμπλακεί στις διενέξεις της Ιεραρχίας πολλώ μάλλον επομένως δεν θα υπέσκαπτε το κύρος και την αποστολή του με το να συνδέσει το όνομά του με τη “Χρυσή Αυγή”.

Οσο για τον Αγιο Πειραιώς αντάλλαξε δημόσια σκληρές ανακοινώσεις με τη “Χρυσή Αυγή”. Επομένως πώς την βοήθησε;

Στην ίδια κατηγορηματική διάψευση προέβηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Οτι το περιεχόμενο του βίντεο που ενοχοποιεί τους πιο πάνω ιεράρχες είναι ψευδές είναι ηλίου φαεινότερον.

Το ερώτημα είναι ποιος και γιατί είχε συμφέρον να γίνει αυτός ο διασυρμός των συγκεκριμένων ιεραρχών και η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη.

Το σίγουρο είναι ότι οι κληρικοί δεν εμπλέκονται -και δεν επιτρέπεται να εμπλέκονται- εις "ταις του βίου πραγματείαις ίνα τω στρατολογήσαντι αρέσουσιν".

Εκτός από τον π. Βασίλειο Βολουδάκη και τον Παπα-Τσάκαλο ουδείς άλλος κληρικός -εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω- σήμερα πρεσβεύει ότι επιτρέπεται η ανάμιξη των κληρικών στην κομματική κονίστρα.

Να τονίσουμε μάλιστα εμφαντικά ότι δεν είναι απλά θέμα εμπλοκής με τη "Χρυσή Αυγή". 

Με κανένα κόμμα δεν είναι επιτρεπτό να έχει νταλαβέρια ένας κληρικός. 

Ελπίζουμε ότι όλοι βλέπουν τώρα πόσο επιβεβλημένο είναι ο Αρχιεπίσκοπος να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανακαλέσει σε τάξη τον π. Βασίλειο Βολουδάκη.

No comments:

Post a Comment