Wednesday, December 4, 2013

Ο ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ “ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ” ΣΗΜΕΙΑ


Ο ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ “ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΑ” ΣΗΜΕΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Με κατανυκτική αγρυπνία εορτάστηκε η πρώτη επίσημη μνήμη του οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο καθώς και πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεώς μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την πρώτη εικόνα του Αγίου Πορφυρίου στην οποία αναγράφεται ως Άγιος της Εκκλησίας.

Η εικόνα είχε παραγγελθεί πριν ένα χρόνο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Χανίων με την επιθυμία να αναγράφει την επωνυμία «ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης» όπως ήταν και στη συνείδηση του λαού.

Η εικόνα έφθασε στην Μητρόπολή την 26η Νοεμβρίου και την επομένη 27η Νοεμβρίου πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την κατάταξη του Οσίου Γέροντος στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού όπου θα εορτάζεται κάθε χρόνο πανηγυρικά η μνήμη του.”

Το κείμενο φανερώνει τον τρόπο που ενεργεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και άλλοι γόνοι του πλανεμένου, αρχιθεομπαίκτη και τρομολάγνου μοναχού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού για να προωθήσουν τις θεομπαιξίες τους και να παρουσιάσουν τον εαυτό τους μέτοχο υπερφυσικών χαρισμάτων.

Εγινε, λέγει το ρεπορτάζ, αγρυπνία προς τιμή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. 

Ως εδώ πολύ ωραία. Και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδος έγιναν παρόμοιες αγρυπνίες και επαινούμε θερμά τον κατά Θεόν ζήλο όσων πρωτοστάτησαν στη διοργάνωσή τους

Πλην όμως η ιδιαιτερότητα της αγρυπνίας του Σεβ. Λεμεσού είναι ότι ο Σεβασμιότατος παρήγγειλε εικόνα του Οσίου Πορφυρίου ένα χρόνο πριν την επίσημη αγιακατάταξή του με την επιγραφή ότι είναι Οσιος της Εκκλησίας. Και τώρα στο ψητό της υπόθεσης! Αυτή η εικόνα έφτασε στον προορισμό της την προτεραία της αγιοκατάταξής του!!!

Αυτός είναι δυστυχώς ο Σεβ. Λεμεσού. Αντί να προβάλει τη μνήμη του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας τυμβωρυχεί και παρουσιάζει τον εαυτό του ως χαρισματούχο.

Με την ίδια αήθεια εκινείτο και ο αρχιθεομπαίκτης Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Αυτού του είδους τις αθλιότητες μετήρχετο! Τα ίδια, δυστυχώς, κάνει και ο Σεβ. Λεμεσού συνεχώς. Οπου πάει δακρύζουν οι εικόνες ομαδικά. Οποιον άγιο Γέροντα επισκέφθηκε και γνώρισε διαβεβαιώνει ότι ευωδιάζει, ότι κουνιούνται τα καντήλια του, ότι βλέπει το άκτιστο φως κοκ.. 

Κρίμα επειδή πρόκειται για άνθρωπο με χαρίσματα και ικανότητες. Η μαθητεία του όμως στον μ. Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό τον σημάδεψε  ανεξίτηλα με αρνητικά στοιχεία.

No comments:

Post a Comment