Tuesday, December 10, 2013

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ;!



ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ; ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟ ΘΕΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Εμβρόντητος διάβασα στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, με πληροφορίες από το ΑΠΕ, το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Για θεολογικά και κοινωνικά θέματα μίλησε σε πιστούς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε σε αίθουσα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, συνιστώντας τους πίστη στο Θεό και επαφή με την εκκλησία.

«Μην ταυτίζετε την εκκλησία με μερικούς ρασοφόρους. Μπορεί ένας ρασοφόρος να μας σκανδαλίσει, μπορεί να μην έχει καλή παρουσία. Δεν απορρίπτεται η ιατρική επιστήμη επειδή υπάρχουν μερικοί κακοί γιατροί. Η Εκκλησία του Χριστού είναι η άκτιστος ατμόσφαιρα, ένα άκτιστο πλαίσιο, μέσα στην εκκλησία θεωνόμαστε» τόνισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ο ηγούμενος υποστήριξε ότι δε συμμερίζεται απόψεις ότι από το νέο χρόνο «θα φύγει οικονομική οπισθοδρόμηση», εκφράζοντας την αίσθηση ότι «αυτό θα πάει χρόνια» και πρόσθεσε: «Έχουμε να δεινοπαθήσουμε, αλλά όμως θα πιστεύουμε εις τον Θεό. Ο Θεός δεν αφήνει ποτέ τον άνθρωπο» τόνισε.

Ο ηγούμενος απάντησε και σε ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και για τον διαθρησκειακό διάλογο, λέγοντας ότι είναι αποδεκτός και ότι «δε φοβούμεθα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας» και η συμπροσευχή ανεκτή «κατ' οικονομίαν» μέχρι ενός ορίου, δικαιολογώντας και εξηγώντας τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσφατη αγιοκατάταξη του μοναχού Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.”

Πολλά “άκτιστα” -κατά το ειωθός των “παππου-Ιωσηφιτών”- μας λέγει ο Γέροντας Εφραίμ. 

Καλά τα λέγει βέβαια για τους ανάξιους ρασοφόρους, οι οποίοι -μεταξύ πολλών άλλων κατορθωμάτων τους- επιτρέπουν τη δολοφονία του εμβρύου μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως και προσπαθούν να κατοχυρώσουν το “δικαίωμα” για την έκτρωση και οι οποίοι “χαμογελούν από την αιωνιότητα”. Είναι να μη χαμογελούν από την αιωνιότητα με την επέμβαση που υπέστησαν; Ακόμη και ο Χίτλερ ή ο Στάλιν θα χαμογελούσαν αν είχαν υποστεί την ίδια διαδικασία! 

Πάντως ο Γέροντας Εφραίμ έχει δίκαιο! Δεν πρέπει η Θεομπαιξία, οι πλάνες και τα σκάνδαλα ορισμένων ρασοφόρων να μας κάνουν να ξεχνούμε ότι την ελπίδα μας πρέπει να έχουμε στο Χριστό και όχι σ’ αυτούς τους σκανδαλοποιούς και Θεομπαίκτες.

Αλλά το άλλο για το δήθεν αποδεκτό της συμπροσευχής με οπαδούς άλλων θρησκειών ομολογώ ότι δεν περίμενα να το πεις.

Μέχρι αυτού πια; 

Τόσο πολύ διέστρεψε τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις σου εκείνος ο αρχιθεομπαίκτης; 

Ωστε τώρα δικαιολογείς ακόμη και τα οικουμενιστικά παραπατήματα; Μπράβο, Γέροντά μου! Μπράβο! Συγχαρητήρια.! 

Οταν ο π. Θεόδωρος Ζήσης πριν καιρό σε κατηγόρησε ως οικουμενιστή επειδή παρεβρέθηκες στη Βιέννη σε συνέδριο για το Αγιον Ορος, παρενέβηκα δυναμικά για να σε υπερασπιστώ! 

Και τώρα; Με αναισχυντία τουλάχιστον χιλίων πιθήκων μας λες ότι η συμπροσευχή, όχι απλά με τους αιρετικούς αλλά ακόμη και με τους αλλόθρησκους, είναι αποδεκτή;

Γέροντα μου! Ως σχήμα υπερβολής και εν επιγνώσει του γεγονότος ότι οι άγιοι Αγγελοι μετά την πτώση του Εωσφόρου κατέστησαν άτρεπτοι στο καλό, λέγω ότι ακόμη και άγγελος εξ ουρανού αν μαθήτευε στον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό κάτι στραβό και πλανεμένο θα είχε πάρει.

Κλαίω το φίλο μου τον Βασίλη τον Κουτσό που όλοι αγαπούσαμε και θαυμάζαμε.

Αλήθεια Γέροντα Εφραίμ! Τι τον έκανες τον αδελφό σου τον Βασίλη τον Κουτσό; Αλλά σε τελευταία ανάλυση “Τις σε κατέστησε φύλακα του αδελφού σου;”  Τον δολοφόνησες εν ψυχρώ με στιλέτο τον αρχιθεομπαίκτη.

Μέχρι και τις συμπροσευχές με αλλόθρησκους τώρα δικαιολογείς! Μπράβο.!

Δεν θα παραξενευτώ -με τη φόρα που πήρες- αν πλέξεις και το εγκώμιο του Πάπα Φραγκίσκου.

5 comments:

  1. ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΩΡΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ; ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΚΤΙΣΤΟΦΩΤΙΤΗΣ; ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ή τΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗ ΕΊΝΑΙ ΆΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

    ReplyDelete
  2. ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΝΕΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΒΡΕΙΣ

    ReplyDelete
  3. Ο κ. ΝΕΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗ ΜΕ ΝΕΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ!!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ (AS THOUGH ANYBODY CARES)! ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΠΕΙΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΕΞ ΥΨΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΝΔΙΑΤΡΙΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΕΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΑΡΧΙΘΕΟΜΠΑΙΚΤΗ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

    ReplyDelete
  4. ευχαριστω για την μεταφορα των σχολιων μου

    ReplyDelete