Friday, December 13, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ “ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ” ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΒΟΛΗ “ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ” ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Θα μου επιτρέψουν οι καλοί αναγνώστες να μην ασχοληθώ με τη νέα “παραίτηση” του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου τον οποίο -ως μη όφειλε- εκθείασε μέχρι τρίτου ουρανού ο κ. Ν. Σωτηρόπουλος.

Κατανοώ πλήρως την πικρία του κ. Σωτηρόπουλου για τον συνεχιζόμενο άδικο αφορισμό σε βάρος του, συμμερίζομαι απολύτως τις απόψεις του για τον καθαιρετέο λυκοποιμένα της Αυστραλίας Στυλιανό (Χαρκιανάκη), αλλά δεν είναι επιτρεπτόν ο της Χρυσοπηγής Αμβρόσιος να παρομοιάζεται με τον Αγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων. 

Αν δεν προέκυπτε θέμα δικαιοδοσίας για τις Νέες Χώρες, κ. Σωτηρόπουλε, ο αείμνηστος Χριστόδουλος και τα “κοπέλλια” του θα ήταν εξίσου διαπρύσιοι κήρυκες του Οικουμενισμού με τον κ. Χαρκιανάκη και τους ομοίους του. 

Αυτοί δεν κουβάλησαν τον Πάπα Βοιτύλα στην Αθήνα; Αυτοί δεν πορεύτηκαν στο Βατικανό κάτι που κανείς άλλος Αρχιεπίσκοπος πρίν ή μετά τον αείμνηστο Χριστόδουλο δεν έκανε; Αυτοί δεν καταδίωξαν εξοντωτικά τον π. Θεόδωρο Ζήση επειδή τους έλεγξε; Αυτοί δεν είπαν τις βλάσφημες κουβέντες για την εκπόρευση του Αγίου Πνέυματος; 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος δεν οδήγησε με την ασέβειά του για τα δόγματα της πίστης μας τον κ. Σημάτη στην αποτείχιση; 

Αυτός δεν περιθάλπει τον επιστραφέντα “πάλλευκο στην Εκκλησία και στην κοινωνία” Θεόκλητο Κουμαριανό; Τώρα βέβαια πετά από καιρού εις καιρόν άσφαιρα πυρά με αντιβαρθολομαιική γόμωση. 

Γι’ αυτό αντί να τον επαινούμε -και μάλιστα με τόση αμετροέπεια- θα έπρεπε να επισημαίνουμε το ανακόλουθο και το αναξιόπιστό της πολιτείας του και να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην ανάγκη το Οικουμενικό Πατριαρχείο να εκδιώξει κλωτσηδόν τον λυκοποιμένα της Αυστραλίας Στυλιανό, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση του παρόλον ότι είναι κυριολεκτικά ανίκανος -λόγω προβλημάτων υγείας- να επιτελέσει τα πιο στοιχειώδη καθήκοντά του ως ποιμενάρχης.

No comments:

Post a Comment