Tuesday, December 10, 2013

ΑΜΑΡΤΙΑ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ



ΑΜΑΡΤΙΑ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Τρελλογιάννης” το ακόλουθο απόφθεγμα: "Βάζει ο διάβολος τον κόσμο να αμαρτήσει, και μετά την αμαρτία τους φοβίζει και τους κάνει να ντρέπονται να εξομολογηθούν."

Πολύ ορθή παρατήρηση.

Δυστυχώς όμως ο διάβολος κάνει πολύ χειρότερα πράγματα! 

Βάζει λ.χ. ανθρώπους που έχουν σοβαρότατα κωλύματα ιερωσύνης να συνεχίσουν να ιερουργούν με την ψευδαίσθηση ότι προσφέρουν σπουδαίο έργο στην Εκκλησία.!!!

Οντως! Εμάς χρειάζεται ο Θεός για τη σωτηρία του κόσμου.! Αλήθεια! Πώς θα τα κατάφερνε χωρίς μας;

"Ο Απόστολος Παύλος πέθανε και η Εκκλησία συνεχίζει το δρόμο Της" συνήθιζε να λέγει ο σοφός και άγιος Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος και ορισμένοι θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο έστω και αν έπεσαν σε βαρύτατα αμαρτήματα.!!!

Είναι φοβερός ο διάβολος όταν πειράζει "εξ αριστερών" τον άνθρωπο, αλλά είναι επικινδυνότατος όταν “θεολογεί” και εμπαίζει τον άνθρωπο και τον κάνει να πιστεύει ότι ενεργεί τα του Θεού, ενώ είναι όργανο των πονηρών δαιμόνων.

Το άκρον άωτο της σατανικής πλάνης φυσικά είναι όταν ο διάβολος, όχι μόνον παρακινεί τον άνθρωπο να αμαρτάνει και να διατηρεί την ιερωσύνη και την αρχιερωσύνη, αλλά και τον προτρέπει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως άγιο εν ζωή που ζει ουράνιες καταστάσεις και έχει υπερφυσικά χαρίσματα, που ευωδιάζει, που έχει οπτασίες, που βλέπει το άκτιστο φώς, που έχει διορατικό και προορατικό χάρισμα, που "χαμογελά από την αιωνιότητα" και δεν συμμαζευόμαστε.

Και αυτά -ορισμένες φορές- για ανθρώπους που διδάσκουν πλάνες της ολκής λ.χ. ότι οι εκτρώσεις επιτρέπονται μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως οπότε και εμψυχούται το έμβρυο κατά την πλανεμένη τους πεποίθηση και οι οποίοι διασύρουν και εμπαίζουν ορθόδοξα μοναστήρια επειδή προσπαθούν να αποθαρρύνουν τις εκτρώσεις!!!

Αραγε τι χειρότερο από αυτούς κάνει ο ίδιος ο διάβολος;

Υπάρχει έξοδος από αυτές τις όντως νοσηρές -τι λέγω νοσηρές; καθαρά δαιμονικές- καταστάσεις;

Βεβαίως και υπάρχει!

Οχι βέβαια η εμμονή στην πλάνη ότι η ευωδία -πραγματική ή φανταστική- άλλων ανθρώπων θεραπεύει τη δική μας δυσωδία, αλλά η μετάνοια και το μυστήριο της εξομολόγησης που θεραπεύει κάθε αμαρτία.

No comments:

Post a Comment