Tuesday, December 17, 2013

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ! ΕΓΙΝΕ 77 ΧΡΟΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ!



(HAPPY BIRTHDAY, ΑΓΙΟΤΑΤΕ!)
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ! ΕΓΙΝΕ 77 ΧΡΟΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Amen.gr:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος κλείνει σήμερα 77 χρόνια βίου και επέλεξε να εορτάσει τα φετινά του γενέθλιά, τα πρώτα ως Επίσκοπος της Ρώμης, με μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού. 

Το πρωί της Τρίτης ο Πάπας της Ρώμης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ξενώνα της Αγίας Μάρθας στην πόλη του Βατικανού, όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Αρχιερείς της ρωμαϊκής Κουρίας, οι στενοί του συνεργάτες, το προσωπικό του ξενώνα, αλλά και τέσσερις απλοί καθημερινοί άνθρωποι, άστεγοι που έχουν βρει καταφύγιο στους δρόμους γύρω από την βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Με αυτούς τους ανθρώπους επέλεξε σήμερα να πάρει το πρωινό του ο Πάπας Φραγκίσκος. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς πήγε στο Βατικανό μαζί με το σκυλί του, που συνηθίζει να τον συνοδεύει. «Ποιο είναι το επώνυμο του Θεού; Είμαστε εμείς, ο κάθε ένας από μας», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας με τους τέσσερις συνδαιτυμόνες του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα γενέθλια του Πάπα Φραγκίσκου έχουν ξεκινήσει από το Σαββατοκύριακο. Παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρική κλινική του Βατικανού τραγούδασαν στον Επίσκοπο της Ρώμης κατά την ακρόασή τους στην αίθουσα του Παύλου VI, ενώ πιστοί έστειλαν ευχετήρια κάρτα ύψους τεσσάρων ποδών με τη φωτογραφία της Παρθένου Μαρίας.

Νέες και νέοι από ρωμαιοκαθολικές οργανώσεις εορτάζουν επίσης τα γενέθλια του Ποντίφικα με εικοσιτετράωρη αδιάκοπη προσευχή στην εκκλησία «Σαν Λορέντσο Ιν Πίσιμπους», στην Αιώνια Πόλη.

Χιλιάδες πιστοί εύχονται επίσης χρόνια πολλά στον ποντίφικα μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με την ετικέτα (hashtag) #augurifrancesco (ευχές στον Φραγκίσκο).

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν χαριτολογώντας ότι το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλια του Πάπα έφτασε μάλλον από την Αργεντινή, όπου η ομάδα ποδοσφαίρου την οποία υποστηρίζει, η Σαν Λορέντσο, κέρδισε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας.”

Μάλιστα!

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς;

Από το πιο σπουδαίο δώρο της ομάδας που υποστηρίζει στην Αργεντινή;

Από την κυριολεκτικά στημένη θεατρική παράσταση εορτασμού των γενεθλίων του;

Τύφλα να έχει ο Χίτσκοκ, ο Μπέργκμαν και ο Μπονουέλ μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο!

Να κάνουμε αναφορά στις ανοησίες με τα “φτερουγίσματα” του διαδίχτυου;

΄Η να αναφερθούμε στους τέσσερις άστεγους, με τον σκύλο του ενός, που προγευμάτισαν με τον "Αγιότατο" μόνον και μόνον για να παίξει θέατρο μπροστά στις κάμερες; 

Θα ξαναδεί άραγε ο “Αγιότατος” στη ζωή του αυτούς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας;

Πόσος θεατρινισμός πια;

Δεν κουράζεται να πάρει η ευχή;

Θυμάμαι τον μ. π. Επιφάνιο που ήταν διαθέσιμος για τα πνευματικά του παιδιά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Τη μέρα των ονοματηρίων του όμως γινόταν άφαντος μόνον και μόνον για να μη δέχεται από τηλεφώνου τις ευχές των πνευματικών του παιδιών.

Θα μου πείτε: Κάθεσαι και συγκρίνεις τώρα τον Ιησουίτη θεατρίνο με ένα Αγιο άνθρωπο!

Σ' αυτό έχετε δίκαιο! Τι να πω;

No comments:

Post a Comment