Thursday, November 14, 2013

ΔΕΝ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ...ΑΓΙΟΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ



ΔΕΝ ΤΡΑΒΑ...ΓΙΑ ΑΓΙΟΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Με ιδιαίτερη ανακούφιση διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα”:

“Πρόταση προς την Κυβέρνηση να προβληθεί το έργο και η προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρότυπο χριστιανού και πολιτικού, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. θα καταθέσει σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ι.Σ. η Εκκλησία της Ελλάδος.

Μια ημέρα μετά την πρόταση που κατέθεσε προς το Σώμα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος για την διερεύνηση του αν πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αγιοκατατάξεως του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προβάλει το πρότυπο του στην Ευρώπη.

Πριν καταλήξουν στην απόφαση αυτή, οι μητροπολίτες συζήτησαν την πρόταση του κ. Ανθίμου και αποφάσισαν πως δεν συντρέχουν λόγοι ώστε να ενεργοποιηθεί η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας.”

Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος απέρριψε την πρόταση του Σεβ. Θεσσαλονίκης για αγιοκατάταξη του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Καποδίστρια.

Αλλο καλός πολιτικός και άλλο Αγιος. 

Αλλο ευσεβής πολιτικός και άλλο Αγιος.

Δεν είναι ότι αποκλείεται ένας πολιτικός να αγιάσει, αλλά αν ο Καποδίστριας ήταν Αγιος γιατί δεν ακούστηκαν τα θαύματα που έκανε τους δύο σχεδόν αιώνες από την κοίμησή του;

Εχει καταντήσει της μόδας να ζητούν διάφοροι για διάφορους μη κατά Θεόν λόγους την αγιοποίηση των πάντων. 

Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τις μεγαλύτερες θεομπαιξίες για να προωθήσουν τη δική τους αγιότητα ή των Γεροντάδων τους. 

Χαρακτηριστική περίπτωση ο μ. Ιωσήφ  Βατοπαιδινός ένας πλανεμένος, τρομολάγνος και Θεομπαίκτης μοναχός.

Αλίμονον αν η Εκκλησία δεν πατάσσει εν τη γενέσει τους τέτοια φαινόμενα. 

No comments:

Post a Comment