Saturday, November 30, 2013

Ο ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ


Ο ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στην εφημερίδα “Το Βήμα” τις ακόλουθες λίαν αξιόλογες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου, ο οποίος διερμηνεύει ορθά τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας για το “σύμφωνο συμβίωσης”.

Η Εκκλησία ασφαλώς και έχει αντίρρηση για τη θεσμοθέτηση "συμφώνου συμβίωσης" ή πολιτικού γάμου για ομοφυλόφιλους! Αυτό δα έλειπε να μην είχε! 

Αλλά αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δέχεται το “σύμφωνο συμβίωσης” ή τον πολιτικό γάμο ετεροφυλόφιλων προσώπων. 

Η Εκκλησία χωρίς περιστροφές ξεκαθαρίζει στα μέλη Της ότι μόνο ένα γάμο δέχεται ως νόμιμο.

Αυτόν που αφορά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια τη σχέση των οποίων ευλόγησε με το μυστήριο του γάμου και με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας.

Επομένως: Ούτε σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικός γάμος για ετεροφυλόφιλους ή ομοφυλόφιλους και εκκλησιαστικός γάμος μόνον ετεροφυλοφίλων προσώπων με σκοπό την τεκνοποιία και τη δημιουργία της κατ' οίκον Εκκλησίας.

Ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σεβ. Θεσσαλονίκης:

“Στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM.

«Το σύμφωνο μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν και δεν το δεχόμαστε ούτε για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, πόσω μάλλον για τα ομοφυλόφιλα», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε εμείς, ως διοίκηση της Εκκλησίας με ευθύνες απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους, να δεχθούμε πράγματα που ποτέ δεν ίσχυαν στις κοινωνίες των ανθρώπων. Πρέπει ό,τι γίνεται αλλού να το ακολουθήσουμε και εμείς εδώ;».

Οσον αφορά την απειλή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι θα αφορίσει όσους βουλευτές εκλέγονται εντός της ποιμαντικής του ευθύνης εάν ψηφίσουν οποιονδήποτε σχετικό νόμο, ο κ. Ανθιμος παρατήρησε ότι «δεν μπορεί κανείς να προεξοφλεί τι θα κάνει η Εκκλησία, διότι αυτές είναι συλλογικές αποφάσεις της Συνόδου και όχι ατομικές».”

No comments:

Post a Comment