Thursday, November 28, 2013

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ “ΛΕΙΨΑΝΑ” ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ




Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ “ΛΕΙΨΑΝΑ” ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ακριβώς όπως φοβούμαστε εξελίχθηκαν τα πράγματα με τα υποτιθέμενα λείψανα του Αποστόλου Πέτρου στο Βατικανό που ο Πάπας Φραγκίσκος εξέθεσε για πρώτη φορά σε δημόσια θέα. 

Ο ίδιος μεν τα θυμιάτισε και γονάτισε και προσευχήθηκε για ένα λεπτό μπροστά τους απλά και μόνον για να δώσει νέα θεατρική παράσταση. 

Ο δε κόσμος απλά έγινε θεατής του γεγονότος χωρίς να τα προσκυνήσει. 

Αγνωστη άλλωστε είναι αυτή η πρακτική στον Παπισμό.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι πολλά Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν μεν στο γεγονός, αλλά αποσιώπησαν ότι πλείστοι όσοι Παπικοί κορυφαίοι παράγοντες -ακόμη και του Βατικανού -μεταξύ των οποίων και προηγούμενοι Πάπες- διαμφισβητούν ζωηρά ότι τα 8 μικρά κομμάτια που περιέχει η λειψανοθήκη ανήκουν στα λείψανα του Αποστόλου Πέτρου.

Γιατί άραγε αποσιώπησαν το γεγονός πολλά Ελληνικά ΜΜΕ;

Φαίνεται ότι πέφτει πολύ χρήμα από το Βατικανό για να εξωραιστεί το ιμάζ του "Αγίου Πατέρα".

Επ' ευκαιρία! 

Αφού ο "Αγιος Πατέρας" σιχαίνεται τους τύπους και επιδιώκει ειλικρινά την απλότητα, για ποιο λόγο δεν καταργεί το θεσμό των Ελβετοφρουρών δοθέντος ότι ακόμη και οι κότες γνωρίζουν ποιο ρόλο εξυπηρετούν στην Αγία Εδρα και δοθέντος ότι ο Αγιότατος δήλωσε αποφασισμένος να εξαλείψει το gay-lobby του Βατικανού;

Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι, όχι μόνον δεν κατάργησε τον αναχρονιστικό θεσμό των Ελβετοφρουρών ο Αγιότατος, αλλά παρόλη την λιτότητα που επέβαλε σε άλλους τομείς, αύξησε δραματικά τους Ελβετοφρουρούς.!!!

No comments:

Post a Comment