Thursday, November 28, 2013

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Δουλειά δεν είχαμε, δουλειά βρήκαμε.!

Κάποιοι αργόσχολοι ή ίσως και άνθρωποι που εξυπηρετούν άνομες σκοπιμότητες, θεώρησαν καλό να διασύρουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως μασώνο.!!!

Παρόλον ότι η είδηση είναι ολοφάνερα χαλκευμένη -ακόμη κι ένα μωρό τριών χρόνων μπορεί να το αντιληφθεί-και οπωσδήποτε ανάξια διάψευσης, ο Παναγιότατος έδωσε αμέσως εντολή -απολύτως προς τιμή του- να διαψευστεί η συκοφαντία για να καθησυχάσουν οι συνειδήσεις των πιστών.

Ιδού τι αναφέρει το σχετικό Ανακοινωθέν του Πατριαρχείου όπως το διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του κ. Μαγγίνα στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

“Ανακοινωθέν σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει σχέσεις με τη Μασονία εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έχει την οποιαδήποτε σχέση με τη Μασονία.

Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά εξυπηρετούν συγκεκριμένου είδους σκοπιμότητες στο εσωτερικό του ελλαδικού χώρου.

Ανάλογο περιστατικό είχε παρατηρηθεί στη δεκαετία του ΄70 επί της Πατριαρχείας του Μακαριστού Πατριάρχου Δημητρίου όταν μασονικό περιοδικό είχε παρουσιάσει στο εξώφυλλό του ολοσέλιδη τη φωτογραφία του αείμνηστου Πατριάρχου δημιουργώντας ερωτηματικά και εσφαλμένες εντυπώσεις περί υποτιθέμενης σχέσης του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου με τη Μασονία. 

Σχολιάζοντας, τότε, το γεγονός σε συνεργάτες του ο Πατριάρχης Δημήτριος ανέφερε πως η μόνη σχέση που διατηρεί με διαβήτη είναι ότι έχει διαβήτη στο αίμα του υπονοώντας τον σακχαρώδη διαβήτη (ζάχαρο) από τον οποίον ως άνθρωπος έπασχε διασκεδάζοντας με τον τρόπο αυτό τις ανυπόστατες κατηγορίες στις οποίες, λόγω των διαφορετικών συνθηκών της εποχής, δεν αναφέρθηκε ποτέ δημόσια.”

Ασυνειδησία ολκής, λοιπόν! 

Οσοι χάλκευσαν την είδηση πρέπει να ντρέπονται, όχι μόνον επειδή συκοφαντούν τόσο ασύστολα τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και επειδή ολοφάνερα δεν σκέφτονται πόσο δύσκολη είναι η θέση του Πατριαρχείου.

Διερωτώμαι ειλικρινά: Ακούν ειδήσεις αυτοί οι άνθρωποι; 

Πληροφορήθηκαν ότι μετά την Αγία Σοφία Νικαίας της Βιθυνίας και την Αγία Σοφία Τραπεζούντος του Πόντου και τις απροκάλυπτες απειλές για την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, από ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους, οι προαιώνιοι εχθροί της πίστης και του Γένους μας προτίθενται να αναστηλώσουν την Ιερά Μονή του Στουδίου για να την μετατρέψουν σε τέμενος;

Με αυτά τα δεδομένα καρφώνουμε πισώπλατα τον Πατριάρχη με αυτές τις συκοφαντίες;

Δεν υπάρχει λίγη ντροπή και λίγο Ρωμαίικο φιλότιμο;

No comments:

Post a Comment