Friday, November 29, 2013

ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ



ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Έχοντας αγκαλιά ένα μικρό αγόρι και αρκετά παιδιά γύρω του, ο μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων γιόρτασε με ιδιαίτερα πανηγυρικό τρόπο την μνήμη του Αγίου Στυλιανού, στην ομώνυμη ενορία της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας διάβασε μια ευχή αφιερωμένη στα παιδιά, απ’ όπου και το στιγμιότυπο.

Ο πιτσιρικάς βέβαια μπορεί να μην καταλαβαίνει και πολλά απ όσα συμβαίνουν γύρω του αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ιδιαίτερα όμορφη στιγμή που πρέπει να αφυπνίσει πολλούς στην Εκκλησία που συμπεριφέρονται όπως οι Μαθητές του Ιησού που θεώρησαν ότι τα παιδιά ήταν ενοχλητικά.

Αφήστε λοιπόν τα παιδιά να πάνε στην Εκκλησία γιατί από συνταξιούχους… γεμίσαμε."

Πολύ ορθές οι επισημάνσεις για την ανάγκη οι ποιμένες να αγκαλιάσουν τα παιδάκια όπως ο Χριστός και να τα οδηγήσουν στην Εκκλησία αντί να μεμψιμοιρούν επειδή ως παιδιά κάνουν θόρυβο.

Πολύ ορθή επίσης εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μαρωνείας η πρόσφατη καταδίκη των εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας για τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μακάρι πάντοτε τα ίδια να ακούμε για τον Σεβ. Μαρωνείας!

Δεν θα κρύψουμε όμως το παράπονό μας επειδή ο Σεβασμιότατος ξεσηκώθηκε από την Κομοτηνή να πάει στην Καλαμάτα να ευχηθεί του “διαιρέτη της Εκκλησίας” στις φιέστες για τα ονοματήριά του.

Καταρχήν επιτρέπουν οι σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα να χαραμίζονται τόσα χρήματα για φιέστες;

Το κυριότερο! Πότε και πώς θα μάθει ο κ. Σαββάτος, Σεβασμιότατε, ότι πορεύεται κατά κρημνών αν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες ξεσηκώνονται από κάθε μεριά της Ελλάδας για να πάνε να του ευχηθούν;

Αντιλαμβάνομαι ότι ο Σεβ. Μεσσηνίας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή σας. Αλλά ποια πράξη μεγαλύτερης φιλίας και ευγνωμοσύνης απέναντί του από το να του υποδείξετε ότι κινδυνεύει θανάσιμα η ψυχή του και η ψυχή του ποιμνίου του εξαιτίας της διατύπωσης κακοδοξιών;

No comments:

Post a Comment