Wednesday, November 27, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ



Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” κείμενο του κ. Ανδρέα Λουδάρου, που επιγράφεται «γνωρίστε τον Πάπα Φραγκίσκο»:

“Μπορεί το παλιό διαφημιστικό σλόγκαν στην Ελλάδα να έλεγε «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» στην γειτονική Ιταλία όμως και τρόπο βρήκαν και τον κόπο δεν φοβήθηκαν για να κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό όλων των ηλικιών και ειδικά στους νέους, τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Έφτιαξαν ένα βίντεο καρτούν όπου παρουσιάζεται όλη η ζωή του σημερινού Ρωμαίου Ποντίφικα μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Και επειδή ο στόχος ήταν να μάθουν τον Πάπα όσοι περισσότεροι γίνεται, το έδωσαν στη δημοσιότητα σε δεκαπέντε γλώσσες. 

Εκτός δηλαδή από τα αγγλικά και τα ιταλικά, το βίντεο για τον Πάπα είναι διαθέσιμο, στα αραβικά, τα γιαπωνέζικα, τα κορεάτικα, τα ουρντού, τα ισπανικά, μέχρι και στην γλώσσα ταμίλ. 

«Είναι φυσικό να μην είναι γνωστός ο Πάπας στην Ευρώπη την Αφρική και την Ασία αφού προέρχεται από την Αργεντινή και γι αυτό αποφασίσαμε να το μεταφράσουμε σε δεκαπέντε γλώσσες» γράφουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του.”

Αποθέωση κυριολεκτικά του επικοινωνισμού και της φτηνής προπαγάνδας που έχει μεγάλη πέραση στις μέρες μας.

Ακόμη και τα παιδάκια πρέπει να μάθουν για “τον απλό και ταπεινό” Πάπα Φραγκίσκο -τον Ιησουίτη που παριστάνει τον Φραγκισκανό- με τη μορφή των κινουμένων σχεδίων χωρίς φυσικά η ταινία να εμποδίζει και τους μεγάλους να αντιληφθούν τη μεγάλη σημασία της εκλογής του νέου "Αγίου Πατέρα" του Βατικανού.

Επιμένω ανυποχώρητα ότι, όπως όλες οι σαπουνόφουσκες, σκάζουν σε κάποια στιγμή αφού δημιουργήσουν πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Φαίνεται πάντως ότι η διαφήμιση του "Αγίου Πατέρα" και από Ελληνικά ΜΜΕ γίνεται με το αζημίωτο, αλλιώς δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί ο οίστρος ορισμένων να τον προβάλλουν ως πρότυπο ιεράρχη.

Με αυτόν Πάπα διεξάγουμε διάλογο.!!!

4 comments:

  1. Κύριε Τελεβάντο, οι Παπικοί είδαν που είναι η Αλήθεια, ας την ακολουθήσουν. Σήμερα η Εκκλησία αγάλλεται και χαίρει για την αγιοκατάταξη του οσίου γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, ου ταις ικεσίαις Κύριος ελεήσοι ημάς.

    ReplyDelete
  2. ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΕΙΔΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;

    ReplyDelete
  3. Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά... βράστε τους ήθελα να πω, λίγο κομψά!

    ReplyDelete