Sunday, November 24, 2013

ΘΛΙΒΕΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΘΛΙΒΕΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Romfea.gr” το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Οι εξτρεμιστές στη Συρία έχουν καταστρέψει πάνω από 60 εκκλησίες και μονές.

Τα σπίτια τους έχουν εγκαταλείψει 70 και πλέον χιλιάδες ορθόδοξοι χριστιανοί της Χομς και περισσότεροι από τους μισούς χριστιανούς του Χαλεπίου.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία ανέφερε ο Πρέσβης της Συρίας στη Ρωσία Ριάντ Χαντάντ σε συνεδρία στην Κρατική Δούμα της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών.

Σύμφωνα με τον Πρέσβη, σε τακτικές βολές με όλμους υποβάλλονται οι περιοχές της Δαμασκού, στις οποίες διαμένουν βασικά χριστιανοί.”

Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε όλες αυτές τις καταιγιστικές ειδήσεις από τη Συρία με απάθεια, όχι βέβαια από αδιαφορία, αλλά επειδή ξέρουμε ότι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ομόδοξους αδελφούς μας του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τους άλλους χριστιανούς της Συρίας που βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος -λες και έχουν έλεος!- των Ισλαμοφασιστών.

Ας αφήσουν οι ορθόδοξοι τους άγονους και προκλητικά ανόητους Διαθρησκειακούς Διαλόγους και ας προσπαθήσουν να συγκροτήσουν πολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες που θα συντελέσουν στην ήττα των Ισλαμοφασιστών, αλλιώς δεν θα αφήσουν κανένα χριστιανό της Συρίας να επιβιώσει στη γη των πατέρων του.

No comments:

Post a Comment