Monday, November 11, 2013

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ



Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” την ακόλουθη είδηση:

“Το Βατικανό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει αποστείλει 112,000 ευρώ στους πληγέντες στις Φιλιππίνες μετά τον φονικό τυφώνα Χαϊγιάν.

Οπως ανακοινώθηκε η βοήθεια θα διανεμηθεί στους πληγέντες μέσω της Εκκλησίας στη χώρα και αποτελεί όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, απτή ένδειξη της συμπαράστασης του Ποντίφικα προς τους πληγέντες.

Ο Ποντίφικας στην καθιερωμένη προσευχή της Κυριακής κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν και να εισφέρουν για το λαό των Φιλιππινών.

Η χώρα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες με ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό στο κόσμο.”

Οταν λέμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι Ιησουίτης περιωπής και μέγας θεατρίνος που εξαντλεί όλη την ενεργητικότητά του στους επικοινωνισμούς, πολλοί δεν μας πιστεύουν και θεωρούν ότι είμαστε υπερβολικοί.

Οι Φιλιππίνες είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου που οι κάτοικοί της είναι μέλη του Παπισμού. Η χώρα αυτή έχει πληγεί από πρωτοφανή σε αγριότητα τυφώνα που ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά του και θα αφήσει πίσω του τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες νεκρούς.

Και ο Αγιότατος της Ρώμης; 

Αντί να οργανώσει ολόκληρη καμπάνια και να προσφέρει δεκάδες εκατομμύρια για να βοηθήσει μια χώρα που οι περισσότεροί της κάτοικοι είναι μέλη της “Εκκλησίας" του, τους στέλλει το αστείο -για τις ανάγκες τους- ποσό των 112,000 ευρώ.

Ψίχουλα, δηλαδή, μαζί με αέρα κοπανιστό περί προσευχής, αγάπης και προσωπικού ενδιαφέροντος του ποντίφηκα για τους πληγέντες κτλ., κτλ..

No comments:

Post a Comment