Saturday, November 30, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Εχουν βαλτεί κάποιοι -με το αζημίωτο άραγε;- να ωραιοποιήσουν τον θεατρίνο Πάπα Φραγκίσκο που έχει αναγάγει τους επικοινωνισμούς σε περιωπή επιστήμης.

Προσέξτε τι αναφέρει το πιο κάτω κείμενο που διαβάσαμε στη Romfea.gr από το ιστολόγιο Ysterografa.gr:

“Ο Πάπας Φραγκίσκος, με τον “αιρετικό” για την αρτηριωσκληρωτική Καθολική Εκκλησία λόγο, καθιέρωσε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στην Αγία Έδρα μια διαφορετική ρητορική.

Απέναντι στους πιστούς και τους… άθεους, απέναντι στην κοινωνία που βρίσκεται σε διαρκή αναταραχή, απέναντι στο ίδιο το Βατικανό, καθώς και θεσμούς όπως τον καπιταλισμό.

Στη σκιά αυτής της επικοινωνιακής στρατηγικής, υπήρχε το “αγκάθι” της Τράπεζας του Βατικανού.

Που έχει σταθεί αφορμή και έμπνευση για μυθιστορήματα, ταινίες και φυσικά… θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έκρυψε την επιθυμία του να ελέγξει την “αμαρτωλή” Τράπεζα του Βατικανού.

Μια επιθυμία που από μόνη της “φωνάζει” ότι ακόμη και ο ίδιος ο Ποντίφικας έχει ισχυρές ενδείξεις και υποψίες περί… αμαρτιών.

Έτσι, δεν εξέπληξε κανέναν, όσο κι αν είναι ηχηρή ως πρωτοβουλία και εξέλιξη, ότι ο επικεφαλής της Αγίας Έδρας αποφάσισε να ορίσει ως “επίτροπο” των δραστηριοτήτων της Τράπεζας του Βατικανού, τον προσωπικό γραμματέα του, τον 55χρονο Μαλτέζο Αλφρεντ Χουερέμπ.

Ο Χουερέμπ θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των δυο Επιτροπών που ο Ποντίφικας επέλεξε να ερευνήσουν τις διεργασίες στην Τράπεζα του Βατικανού, θα έχει ωστόσο απευθείας πρόσβαση και στην καθημερινότητα των συναλλαγών.

Η “επανάσταση” συνεχίζεται στην Αγία Έδρα. Με έναν αστερίσκο: Ο Χουερέμπ ήταν “2ος” Γραμματέας και του Πάπα Βενέδικτου, σημερινού Επίτιμου Πάπα. Δηλαδή, εκείνου που όφειλε να γνωρίζει τι συνέβαινε στην Τράπεζα του Βατικανού.”

Γιατί ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει με αστερίσκο αυτό που θα έπρεπε να τον υποψιάσει ότι πρόκειται για μια ακόμη επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα του Πάπα Φραγκίσκου;

Ποιος νουνεχής άνθρωπος εμπιστεύεται έρευνα και έλεγχο από ανθρώπους που ενέχονται τουλάχιστον με την σιωπή και την ανοχή τους για τα σκάνδαλα;

Η είδηση είναι σαφέστατη για όσους δεν θέλουν να κοροιδεύουν τον εαυτό τους.

Ο διορισμός του γραμματέα του Πάπα στην επιτροπή σημαίνει ότι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Με ένα αστερίσκο. Οχι αυτόν που αναφέρει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, αλλά το ότι ακόμη και ο έμπιστος γραμματέας του “Αγίου Πατέρα” έχει ευτυχώς περιορισμένη δυνατότητα να ελέγξει απολύτως το κουκούλωμα επειδή ο έλεγχος έχει ξεφύγει από την αποκλειστικότητα της “Αγίας Εδρας”.

No comments:

Post a Comment