Tuesday, November 19, 2013

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΠΑΥΛΟ



ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΠΑΥΛΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη στη Romfea.gr αναφορικά με την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την κοίμηση του Αγίου Πατριάρχου των Σέρβων Παύλου:

“Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Παύλου,  τέλεσε στην Ι.Μ. Ρακόβιτσα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιάνης κ. Ανδρέας.

Με τον Επίσκοπο Ρεμεζιάνης συλλειτούργησαν πλειάδα κληρικών του Πατριαρχείου Σερβίας, ενώ από νωρίς έφτασαν στο μοναστήρι εκατοντάδες πιστοί.

"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Κύριο που η Εκκλησία μας, είχε έναν τέτοιο Πατριάρχη. Πριν αναχωρήσει φρόντιζε για τις ψυχές μας, και πάντα μας συμβούλευε πατρικά για την πνευματική μας πορεία", ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο κ. Άνδρεας.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Ρεμεζιάνης πρόσθεσε: "Τώρα, μετά την κοίμησή του, προσεύχεται στον Θεό για το Έθνος, την Εκκλησία και τον Σερβικό λαό."

Τέλος ο κ. Ανδρέας μετέβη στον τάφο του Πατριάρχη Παύλου, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.”

Μακάρι η Εκκλησία της Σερβίας και οι άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες να είχαν Προκαθημένους όπως τον μακαριστό Πατριάρχη Παύλο.

Η ενθύμηση της απλότητας, της αφιλοχρηματίας, της ακεραιότητας του αδαμαντίνου ήθους και του ασκητικού φρονήματος του μακαριστού Πατριάρχου των ομόδοξων αδελφών μας Σέρβων σελαγίζει στο στερέωμα της ανά την οικουμένη Ορθοδοξίας “υπολιμπάνων υπογραμμόν, ίνα επακολουθήσουσιν τοις ίχνεσιν αυτού” όλοι οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι και ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Την ευχή του να έχουμε.

No comments:

Post a Comment