Wednesday, November 13, 2013

ΑΠΟ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ



ΑΠΟ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Απλά δεν προλαμβάνουμε να παρακολουθούμε τις φαιδρότητες του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου.

Ορίστε τα νέα κατορθώματα του Ποντίφηκα όπως τα διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” από το "onsports.gr":

“Στο Βατικανό, υποδεχόμενος από τον Πάπα Φραγκίσκο βρέθηκε την Τρίτη (12/11) ο Κάρλος Τέβεζ μαζί με την οικογένειά του.

Ο Αργεντίνος Ποντίφικας καλωσόρισε τον συμπατριώτη του επιθετικό της Γιουβέντους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για το ποδόσφαιρο, μια και ο Πάπας είναι θαυμαστής του αθλήματος.

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω που μας καλωσορίσατε εδώ και που βοηθάτε τους ανθρώπους να καταλάβουν την Εκκλησία και ποιος είναι ο ρόλος της», ήταν τα λόγια του Κάρλος Τέβεζ στον Πάπα.

Και από την πλευρά του, ο Ποντίφικας απάντησε στον Αργεντίνο: «Είσαι ένας πρωταθλητής. Έτσι, όταν οι άνθρωποι σε παρακολουθούν και σε θαυμάζουν, μαθαίνουν από σένα».

Μαζί με τον διεθνή άσσο ήταν η οικογένειά του, με την κόρη του να δίνει μία ζωγραφιά στον Πάπα, ενώ στην συνέχεια, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ευλόγησε την γυναίκα του ποδοσφαιριστή, η οποία είναι έγκυος σε αγόρι, με τον Ποντίφικα να τον καλεί να τον μάθει καλό ποδόσφαιρο, ενώ ο Αργεντίνος επιθετικός του χάρισε μία φανέλα της Γιουβέντους με την υπογραφή του.”

Τι να πει κανείς; 

Ο Πάπας Φραγκίσκος, όχι μόνον εξακολουθεί τη φαιδρή πρακτική να δέχεται ως δώρα φανέλες ποδοσφαιριστών, αλλά πρότρεψε τον διεθνή ποδοσφαριστή το παιδάκι που θα γεννήσει η γυναίκα του να το μάθει ποδόσφαιρο.!!! Οχι να το μάθει να πηγαίνει εκκλησία, να προσεύχεται, να κοινωνά κτλ., όπως θα περίμενε κάποιος από ένα θρησκευτικό ηγέτη, αλλά να το μάθει πώς να παίζει ποδόσφαιρο.!!!

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με όλες αυτές τις φαιδρότητες και τους θεατρινισμούς που μετέρχεται -σχεδόν επί καθημερινής βάσεως- ο Πάπας Φραγκίσκος θα ξεγυμνώσει τον Παπισμό και από το τελευταίο φύλλο συκής που είναι περιβεβλημένος.

No comments:

Post a Comment