Thursday, October 24, 2013

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ!



ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στη romfea.gr, από το ιστολόγιο pamesports.gr, το ακόλουθο αποκαρδιωτικό ρεπορτάζ:

“Ο παπα-Χρήστος και άλλοι τρεις ιερωμένοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και μάλιστα κάθισαν στον πάγκο. 

O παπα-Χρήστος μίλησε στο Arena FM 89,4 για την ξενάγηση που έγινε σε αυτόν και σε άλλους τρεις ιερωμένους από την Κύπρο στο γήπεδο της Τούμπας και γενικά για τα θέματα του ΠΑΟΚ.

Για την επίσκεψη στο γήπεδο της Τούμπας είπε:

“Δεν ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη αλλά μια μεγάλη έκπληξη. Με πήραν κάποιοι φίλοι μου να πάω σπίτι τους και βρήκα κάποιους  ιερείς από τη Κύπρο να είναι φανατικοί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και του ΠΑΟΚ. Ήξεραν τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και για τους παίκτες της ομάδας. Είχαμε συνέδριο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και μόλις τελείωσε μου ζήτησαν να πάμε στη Τούμπα. Πήραμε άδεια από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ και ξεναγηθήκαμε παντού”.

Για τους ιερωμένους και τον Δεσπότη από τη Κύπρο:

“Οι ιερωμένοι είναι μόνιμοι σε κάθε αγώνα του ΑΠΟΕΛ. Δε τιμωρήθηκε ποτέ κανείς του. Χθες το βράδυ όταν φάγαμε ήταν και ο δεσπότης τους μαζί και μας έλεγε πως παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Είναι πάρα πολύ οργανωμένοι και ενωμένοι. Μπορώ να πω πως  ζήλεψα και λίγο. Δεν έχω όμως καμία πικρία καθώς έχω πάντα την αγάπη του κόσμου”.

Το άκρον άωτον της φαιδρότητας. Ωστε όχι μόνον ιερείς αλλά και Δεσπότης από την Κύπρο επιδίδονται με αυτό το πάθος στο ποδόσφαιρο; 

Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους όσους εκκοσμικεύουν και γελοιοποιούν την Εκκλησία.

Οντως οι κερκίδες είναι ο πιο πνευματικός τόπος για ένα ιερέα! Ούτε μανάδες, ούτε αδελφές, ούτε γυναίκες, ούτε κόρες γλυτώνουν από το στόμα των ποδοσφαιρόφιλων. Αφήνω πια τι ακούγεται για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους! Αλίμονον αν λείπουν οι ιερείς από τόσο υψηλής πνευματικότητας πνευματικά συμπόσια!

2 comments:

  1. Αγαπητέ κε Τελεβάντε, η ισοπέδωση ποτέ δεν βοήθησε την αλήθεια! Έχω γνωρίσει προσωπικά τον π. Χρήστο που λειτουργεί στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης και θα σου πω τα εξής: Α. Έχει φέρει εκατοντάδες Παοκτσήδες στην Εκκλησία, οι οποίοι εκκλησιάζονται,. εξομολογούνται και κοινωνούν. Β. Έπεισε γνωστό μου ζευγάρι πρώην αθέων να τελέσει κανονικό γάμο (αντί πολιτικού γάμου), τους έχει υπό την πνευματική του καθοδήγηση και σταδιακά, αλλά θεαματικά, προοδεύουν στον δρόμο της Εκκλησίας. Σχολιάζω πως εάν αυτοί οι ιερείς κατόρθωσαν έστω και 1 ΨΥΧΗ να μεταστράψουν υποέρ του Κυρίου μας, ΧΑΛΑΛΙ η παρουσία τους στα -κατ' εσάς- «αμαρτωλά» γήπεδα!

    ReplyDelete
  2. ΔΗΛΑΔΗ; ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Ο Π. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ;

    ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ;

    ReplyDelete