Wednesday, October 16, 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ!


Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου:

“Τα πρώτα ονομαστήριά του από την ημέρα που αναρρήθηκε στον επισκοπικό θρόνο της Ρώμης εόρτασε την Παρασκευή ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος με προσκυνηματική επίσκεψη στην Ασίζη, όπου βρίσκεται ο ναός αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Φραγκίσκου, από τον οποίο άγει τα ονομαστήρια του. 

Από το ναό του Αγίου Φραγκίσκου, ανακηρυγμένου από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως προστάτη των φτωχών και των ζώων ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων.

Ο Επίσκοπος της Ρώμης προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη ενώπιον χιλιάδων πιστών που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία μπροστά στην εκκλησία.

«Από αυτή την πόλη της Ειρήνης, επαναλαμβάνω με όλη τη δύναμη και την πραότητα της αγάπης: Ας σεβαστούμε τη Δημιουργία, ας μην είμαστε μέσα της καταστροφής! Ας σεβαστούμε κάθε ανθρώπινο ον», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος ζητώντας τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων και τη φροντίδα για εκείνους που υποφέρουν και πεθαίνουν εξαιτίας της βίας, της τρομοκρατίας ή πολέμου στους Αγίους Τόπους, στη Συρία, σε όλη τη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.”

Καλές βέβαια οι προτροπές του Πάπα, αλλά η απορία μας είναι η εξής: Αφού τόσο πολύ εμπνέει τον Πάπα Φραγκίσκο (Μπεργκόλιο) ο “Αγιος” Φραγκίσκος της Ασσίζης, γιατί χρειάστηκε 76 χρόνια για να επισκεφθεί το μοναστήρι του, ενώ ήταν τακτικός επισκέπτης της Ιταλίας;

Δεν θέλουμε πάντως να αποκρύψουμε την απογοήτευσή μας επειδή ο τρόπος που γιόρτασε ο Πάπας Φραγκίσκος τα ονοματήριά του ήταν πιο πνευματικός από πλείστους όσους Ορθόδοξους αρχιερείς. Ούτε συλλείτουργο με τους καρδινάλιους έκανε, ούτε και έσπευσε στη Ρώμη για να δεχθεί τα συγχαρητήρια της Κουρίας, του παπικού κλήρου και των πιστών του Παπισμού.

Πολύ οδυνηρό για τον γράφοντα να σύρει αυτές τις γραμμές επειδή είναι γνωστή η απέχθεια μου προς το θεσμό του Βατικανού αλλά και προς το πρόσωπο του σημερινού Πάπα. Η αλήθεια όμως είναι αλήθεια και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να την αποκρύπτουμε ή να την παραποιούμε.

2 comments:

  1. καλο θα ηταν κ. Τελεβαντε να ειστε ολίγον επιφυλακτικός στις κρίσεις σας για τον εν λόγω ποντίφικα, ινα μη βρεθείτε στη δυσαρεστον θέση να επικροτήσετε και αλλας αξιομίμητες συμπεριφορές του στο μέλλον.

    ReplyDelete
  2. ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΝ ΕΠΑΙΝΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΕΣΩ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΥΣ!

    ReplyDelete