Sunday, October 20, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ




ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” το ακόλουθο άρθρο του κ. Ιωάννη Λότσιου:

“Με την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου το όνομα «Φραγκίσκος» βρίσκεται στην πρώτη θέση στα ονόματα που δίνονται στα παιδιά στην Ιταλία, σύμφωνα με μια έρευνα.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τον Enzo Caffarelli ,ο οποίος ασχολείται με την προέλευση των ονομάτων στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Εκτός από την ονοματοδοσία των νεογέννητων, με το όνομα «Φραγκίσκος», άλλαξαν πολλοί δρόμοι, πλατείες και πάρκα στο όνομα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, συνονόματος του νυν Πάπα.

«Το όνομα Φραγκίσκος, είναι το πιο δημοφιλές όνομα για τα νεογέννητα στην Ιταλία μέχρι στιγμής το 2013, και είναι προφανές ότι ο αντίκτυπος του πρώην Καρδινάλιου Jose Mario Bergoglio είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει στην νέα δημοτικότητα του ονόματος», ανέφερε ο Caffarelli.”

Ο Πάπας Φραγκίσκος συμπεριφέρεται ως celebrity του Hollywood και η ανταπόκρισή των οπαδών του βρίσκεται σαφώς στα πλαίσια που κινούνται οι θαυμαστές των celebrities.

Οπως όλες οι φούσκες σε κάποια στιγμή θα σκάσει και θα έρθει η ώρα που η τακτική των επικοινωνισμών του Πάπα Φραγκίσκου θα γίνει κουραστική και θα δημιουργήσει αποστροφή.

Μου είναι ειλικρινής πεποίθηση ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα βλάψει σοβαρά το Βατικανό. 

Καλά να είναι γι’ αυτό ο Αγιότατος!

No comments:

Post a Comment