Friday, October 18, 2013

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑ




ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr ότι απερρίφθη η πρόταση για εγγραφή, στον κατάλογο των προς αρχιερατεία κληρικών, του γνωστού Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη.

Συγχαίρουμε θερμά και υικά τους Αγίους Συνοδικούς που καταψήφισαν την εγγραφή του π. Νεκταρίου, ο οποίος έχει κατασκανδαλίσει τον κόσμο με την φαιδρότητά του, με την ατέλειωτη αντιχριστολογία του, με τους “παπαροκάδες” του και με την προβολή του εαυτού του ως...θαυματοποιού.

Πρόκειται για υποκείμενο ο οποίος έχει ως πραγματικό οικόσημο το ρητό “Ιδού φαιδρά ποιώ τα πάντα”.

Τελευταία μάλιστα ο π. Νεκτάριος έγινε -με πολλούς τρόπους- θερμός υποστηρικτής του Μακρακιστικού κόμματος “Κοινωνία” του π. Βασίλειου Βολουδάκη, του συνεχιστή του έργου του Καποδιστρίου.

Επιβεβλημένο είναι να απασχολήσει τη Σύνοδο περαιτέρω η περίπτωση Μουλατσιώτη, ο οποίος, συν τοις άλλοις, έχει έντονες τάσεις να μετατραπεί σε νέο Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό τον Θεομπαίκτη.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο λ.χ. παρίστανε τον θαυματοποιό ο εν λόγω παππούλης.

Να συγχαρούμε ιδιαίτερα θερμά τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Ηλείας και Τρίκκης, οι οποίοι πρωτοστάτησαν για να αποδοκιμαστεί από τη Σύνοδο ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και να κλείσει ο δρόμος του για επισκοποίηση.

No comments:

Post a Comment