Wednesday, October 23, 2013

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΒΑΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΒΑΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Του κ. Ανδρέα Λουδάρου
============

Η αδυναμία του Οικουμενικού Πατριάρχη στα παιδιά είναι γνωστή. Την έκφραση αυτής της αδυναμίας του κ. Βαρθολομαίου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Μάμα στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Κάποια στιγμή, κατά την διάρκεια της τελετής που παρακολούθησαν, οι υπουργοί Πολιτισμού και Μακεδονίας Θράκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πολλοί επίσημοι, ένας πιτσιρικάς κατόρθωσε να ξεπεράσει τον «κλοιό» των φωτορεπόρτερ και να πάει κοντά στον Πατριάρχη για να τον δει.

Μόλις ο κ. Βαρθολομαίος αντιλήφθηκε την παρουσία του μικρού αγοριού, του έκανε νόημα να πάει κοντά του.

Ο πιτσιρίκος δίστασε στην αρχή αλλά με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, ο νεαρός προσκεκλημένος του Πατριάρχη έφθασε δίπλα του.

Αμέσως ο κ. Βαρθολομαίος του χάρισε ένα μικρό κομποσχοίνι που του το φόρεσε στο δεξί χέρι ο ίδιος.

Καθ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης τελετής, ο νεαρός κύριος έμεινε στο πλευρό του Πατριάρχη, απολαμβάνοντας τα «15 λεπτά δημοσιότητας» που του χάρισαν η αθωότητα του και η αγάπη του Πατριάρχη για τα παιδιά.

2 comments:

  1. Why the Patriarch is not sensitive to the Orthodox Dogma and Canons? Why he is not sensitive when he talk about the "sister churches" and when he caled the pope in the Church of St John Crysostom? father Matheos Vulcanescu from Veria(Gr)

    ReplyDelete
  2. ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙΑ.

    ReplyDelete